A 4 legnagyobb rontás elleni szimbólum - Te melyikben hiszel?

Írta: ,

A rontás ezoterikus körökben jól ismert fogalom. Más kérdés, ki, mennyire hisz abban, hogy valóban működőképes valakire rontást helyezni, illetve levenni. Az biztos, hogy nagyon régóta foglalkoztatja az emberiséget ez a kérdés, és sok ezer éve különféle praktikákkal próbálunk védekezni a támadások ellen. De milyen rontás elleni hiedelmek ismertek jelenleg?

Mik a jelei a rontásnak? Kép forrása: playbuzz.com

1/5 Mik a jelei a rontásnak?

Még az ezoterikus témákkal foglalkozó szakértők is azt állítják, hogy messze nem minden negatív esemény rontás eredménye.

Akkor sem biztos, hogy erről van szó, ha teljesen mélypontra kerültél, vagy éppen minden szinten nagyon rossz passzban van.

De, ha rendszeresek és állandóak az egészségügyi panaszaid, ha a párkapcsolataid sosem sikerülnek, folyton elakadsz az előrehaladásod során (pedig így is erőn felül teljesítesz), akkor a hiedelem szerint, előfordulhat, hogy rontás van rajtad.

Ez a „pecsét” hatással van a rezgéseidre, pontosan úgy, ahogy a pozitív energiák, gondolatok is hatnak rád.

Utóbbi már bizonyított tény, akkor előbbi is igaz lehet… Az mindenesetre biztos, hogy az alábbi tárgyak – szintén a hiedelmek alapján – védhetnek téged a rontásoktól.

Vörös fonal Kép forrása: etsy.com

2/5 Vörös fonal

Az egyik legismertebb tárgy, amit rontás ellen viselhetsz, a vörös fonal. Akár házilag is elkészítheted, a lényeg, hogy három ágban fonott, vagy sodort fonalat használj, és a bal kezeden viseld a karkötőt.

Emellett fontos, hogy a fonalra kerüljön kilenc darab csomó, és az kösse fel rád, akit nagyon szeretsz. Ez a személy lehet a párod, a gyermeked, vagy bármelyik családtagod.

A hiedelem szerint a karkötőt nem szabad levenned, addig kell viselned, amíg magától el nem szakad.

Aznap nem fog tragédia történni, ettől nem kell tartanod, de többnyire valami érdekes eseményre számíthatsz – legalábbis a mágikus tanok erre engednek következtetni.

3/5 Kelta hurok

A kelta hurok szintén egy ismert védőszimbólum, amit a kelták előszeretettel használtak a régmúltban.

Nem csupán személyre szóló védelmi erejében hittek, sok építmény díszítése, építése során is felhasználták az egymásba fonódó vonalból álló szimbólumot.

A huroknak mágikus erőt tulajdonítottak, hiedelmük szerint egyszerűen magába fogadta és csapdába ejtette a rontást annak köszönhetően, hogy a hurkok is minduntalan egymásba térnek vissza.

Emellett a hurkok a folytonosságot, állandóságot is jelképezik, tehát azt, hogy a rontás nem akadályozhatja meg az élet normális haladását.

Fatima keze Kép forrása: etsy.com

4/5 Fatima keze

Fatima keze a keleti tanokból maradt ránk, ha idáig nem is tudatosul benned, mit jelenthet, biztos láttad már valahol ezt a jelet. Ez a szimbólum egy nyitott tenyeret ábrázol, a tenyér közepén pedig egy szem található.

Mindez arra utal, hogy a védelmező amulett mindent leperget viselőjéről sőt, a rontást, átkot visszaküldi a feladójának.

A sokszor aprócska amulettet viselheted kulcstartón, de akár a nyakláncodra, karkötődre is felfűzheted.

Ha az otthonodat és szeretteidet védenéd a külső, negatív erőktől, akkor a bejárati ajtó közelében kell rögzítened.

 

Kereszt Kép forrása: luulla.com

5/5 Kereszt

Természetesen a kereszt sem maradhat ki a sorból,hiszen a keresztények egyik legbiztosabb rontás elleni szimbólumaként ismerjük ezt a jelképen.

Azonban nem csupán e vallásnak hívői használták a keresztet imádságaik, vagy éppen a védelembe vetett hitük során, hiszen az egyiptomi Ankh keresztje is nagyon hasonlít a ma ismert változathoz – funkciójában egyaránt.

Az ókorban úgy hitték, Ankh keresztje erőt ad az embereknek, miközben védi őket az ártásoktól, és a rossz szellemeket is távol tartja.

Tulajdonképpen mindezt a mai keresztények által viselt kereszt szimbólumokról és a rózsafüzérről is elmondhatjuk.