A 90-es évek felejthetetlen számítógépes és videojátékai – Melyik volt a kedvenced?

Kerekes Vivien
Írta: ,
A 90-es évek felejthetetlen számítógépes és videojátékai – Melyik volt a kedvenced?

Emlékszel még azokra az időkre, amikor kisgyermekként lehuppantál a konzolod vagy a számítógéped elé, és órákat töltöttél el egy-egy játékkal? Igaz, hogy a grafika nem volt tökéletes, a sztori sem volt bonyolult, de mégis, biztosan kellemes nosztalgiával gondolsz vissza arra, ahogy a tesóiddal versenyeztetek azon, melyikőtök tudja előbb végigvinni a pályákat, vagy kinek sikerül több pontot összeszednie. Most összegyűjtöttünk néhányat a 90-es évek legjobb játékai közül!

Battle City Kép forrása: reddit.com

Emlékszel még, amikor a videojátékod előtt ülve órákat töltöttél azzal, hogy a tankoddal a pálya alján lévő sast védted?

Noha a Battle City nem rendelkezett különös cselekménnyel, mégis hosszú ideig le tudta kötni a figyelmünket.

Akár ketten is játszhattátok, sőt, a kreativitásotokat is megmutathattátok azzal, hogy ti magatok állítottatok össze saját pályákat.

Prince Of Persia Kép forrása: theverge.com

A 90-es évek egyik legnépszerűbb játéka határozottan a Prince of Persia volt, amiben 1 óra alatt kellett kiszabadulnod a pályáról, miközben csapóajtókon és életveszélyes csapdákon kellett átjutnod – többek között.

Noha grafikáját tekintve messze elmarad a mai játékoktól, a Prince of Persia közel sem volt olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik; a lezuhanó kövek, a harcra kész ellenfelek és a titkos üvegcsék megnehezítették a dolgunkat, és rengeteg időt öltünk bele akkoriban, hogy végül eljussunk az utolsó, tizenkettedik pályáig.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató