8 dolog, amit gyerekként utáltál, ma viszont imádod

Írta: ,

Emlékszel még, mennyire másképp gondolkodtál a világról kislány fejjel? A képzeletednek köszönhetően egy fadarab tökéletes kard volt, a babád valódi hercegnő, a legnagyobb ellenségednek pedig délutáni alvást és a brokkolit kiáltottad ki. Mennyit változott azóta a világod, igaz? Most összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit gyerekként valószínűleg ki nem állhattál, felnőttként viszont teljesen odavagy érte!

Hírek Kép forrása: juliaschiller.com.br

1/8 Hírek

Gyerekként valószínűleg te is értetlenül néztél a szüleidre, amikor esténként beültek a tévé elé, hogy megnézzék a napi híreket.

Elvégre a mesefilmek annyival izgalmasabbak voltak!

Most viszont egészen máshogy vélekedsz erről: olyannyira, hogy kifejezetten érdeklődsz az iránt, mi történt a nagyvilágban.

Ez pedig együtt jár azzal, hogy este megnézed a híreket és/vagy elolvasod a híroldalakat – csakhogy ezúttal önszántadból teszed ezt.

Fodrászkodás Kép forrása: thelingerieaddict.com

2/8 Fodrászkodás

Emlékszel, amikor az egyik legnagyobb rémálmod az volt, hogy néhány centiméterre a fejedtől, egy ollóval alakítgatják a frizurádat?

Na, hát ma már sokkal ijesztőbben hangzik számodra a töredezett hajvég.

Sőt, az elmúlt évek alatt egyre inkább megszeretted a fodrászhoz járást, hiszen nem csak a hajad néz ki jobban egy-egy átalakítás után, de az önbizalmad is rögtön megugrik!

Az alkohol íze Kép forrása: justanja.blogg.se

3/8 Az alkohol íze

Izgatottan mártottad bele az ujjad szilveszterkor apukád pezsgőjébe, aztán megkóstoltad, és határozottan kijelentetted: soha életedben nem ízleltél még ennél rosszabbat.

A második gondolatod az volt, hogy te biztosan megmaradsz a gyerekpezsgőnél, még idősebb korodban is.

Idővel aztán rájöttél, hogy az első benyomás változhat, és bár a dínós pezsgő édes íze mindig nosztalgikus marad számodra, ma már inkább a felnőtt verzióval koccintasz éjfélkor (meg a hétvégi bulikban is).

A délutáni alvás Kép forrása: blog.freepeople.com

4/8 A délutáni alvás

Hiába szerettél játszani az oviban egész nap, a délutáni alvás kicsit mindig beárnyékolta a napjaidat. Hiszen akkor is csöndben kellett feküdnöd a többiek mellett, amikor egyáltalán nem voltál álmos.

Még csak nem is sejtetted, milyen szerencsés voltál akkoriban!

Bezzeg ma már bármit megadnál azért, hogy ebéd után kényelmesen eldőlhess az ágyban, és munka helyett másfél-két órát szundíthass – pláne a főnököd engedélyével.

Saláta Kép forrása: musteed.blogspot.hu

5/8 Saláta

Kisgyerekként nem értetted, miért nem lehet reggelire, ebédre és vacsorára is csokoládét enni.

Sajnos mostanra megtanultad, hogy bár senki sem tiltja ezt meg neked, a tested hosszú távon nem lesz túlságosan hálás az agyoncukrozott étrended miatt.

Ráadásul arra is rájöttél, hogy a sok zöldség, amit 10 évesen csak kompromisszumok árán voltál hajlandó megenni, valójában isteni finomak!

Hasznos ajándékok Kép forrása: asparkofcreativity.com

6/8 Hasznos ajándékok

Karácsonykor izgatottan bontottad ki az ajándékokat, és szinte a fellegekben jártál, ha a dobozban egy menő babát vagy legót találtál.

A ruhákkal és más hasznos meglepetésekkel kapcsolatban viszont már egészen más érzéseid voltak.

Mára viszont 180 fokos fordulatot vett a gondolatmeneted: ha a szüleid megajándékoznak egy étkészlettel, esetleg egy kézzel készített szappan csomaggal, kifejezetten örülsz, hogy erről le van a gondod egy időre.

Fiatalabbnak néznek, mint amennyi vagy Kép forrása: bloglovin.com

7/8 Fiatalabbnak néznek, mint amennyi vagy

Általános iskolában kifejezetten utáltad, ha 2-3 évvel fiatalabbnak néztek a korodnál.

Arról nem is beszélve, amikor betöltötted a 18-at, de úton-útfélen azt hallgattad, hogy maximum 15-nek látszol.

Ellenben most már nemhogy nem esik rosszul a dolog, hanem az egyik legszuperebb bókká nőtte ki magát, amit csak kaphatsz egy ismeretlentől.

Hosszú autóutak Kép forrása: vintagecarsandgirls.com

8/8 Hosszú autóutak

Ott vagyunk már? És most ott vagyunk már? – gyerekkorodban unalomig ismételted ezt a mondatot (különösen azután, hogy megnézted a Shrek című mesefilmet).

Akkoriban ugyanis ki nem állhattad, hogy órákon át egy helyben kell üldögélned.

Ma viszont nem is tudsz elképzelni annál nyugtatóbbat, mint hogy kényelmesen hátradőlj az anyósülésen, és a tájat bámészkodva elmerengj a gondolataidban.