7 szobanövény, ami veszélyt jelent a gyerekre

Esztergály Lilla
Írta: ,

Amint egy nő édesanyává válik, azonnal ezerféle potenciális veszélyforrásra bukkan a környezetében, amiket addig akár még csak figyelemre sem méltatott. Sokan azonban mégsem gondolnak arra, hogy egy szép, színes-illatos, otthonosságot kölcsönző növény mekkora veszélyt jelenthet a gyerekekre. Cikkünkben most összegyűjtöttük a leggyakoribb ilyen szobanövényeket – költöztesd őket a gyerkőc számára hozzáférhetetlen helyre!

Ciklámen Kép forrása: gardeningknowhow.com

Különösen élénk színe, apró virágzatának különleges formája és elérhető ára miatt szeretjük kaspóba tenni ezt a szép virágot.

Sajnos azonban amilyen mutatós, olyan veszélyes, föld alatti gumója ugyanis méreganyagokat tartalmaz.

Egyes gyerekek imádnak kertészkedni, nyakig összemaszatolni magukat ásással, amit nem szégyellnek a lakásban sem véghezvinni egy-egy óvatlan pillanatban.

Két-három gumó lenyelése már komoly következményekkel járhat: hányás, hasmenés, de szédülés, görcsök, légzési nehézség is jelentkezhet!

Könnyezőpálma

Tágasabb otthonok közkedvelt növénye, mely terjedelmes levelei mellett légzőgyökerei és virágai által is veszélyt jelent a kis kíváncsiskodókra.

A bennük lévő nedű nem csak égési sérülést tud okozni, ha a bőrre kerül, de a szájüregbe jutva megduzzaszthatja a nyálkahártyát, vagyis légzési nehézséget, legvégső esetben pedig fulladást is okozhat.