7 dolog, amit a franciák jobban csinálnak, mint mi

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 dolog, amit a franciák jobban csinálnak, mint mi

Franciaország lenyűgöző hely. Sokan az Amerikai Egyesült Államokhoz hasonlítják olyan szempontból, hogy aki ott születik, a rengeteg csodát megtapasztalhat a határok átlépése nélkül. A meseszép városok, a napfényes tengerpartok, a hófödte hegycsúcsok és az erdős völgyek pedig csak az érzéki élmények egészen kis részét jelentik… Íme, a többi!

Sajt

A gallok földje a sajtkedvelő gasztroturisták egyik első számú célpontja. Charles de Gaulle-tól egyszer megkérdezte, mégis hogyan tudna egy olyan országot irányítani, mely 246 féle sajt gyártását vállalja magára. Talán attól félt, hogy az erjedésért felelős mikroorganizmusok felkelést szerveznek…
Bár a hazai boltok polcain is rengeteg francia sajtot találsz, de ha ellátogatsz a sajtok „szülőföldjére”, egészen különleges meglepetésekben is részed lehet. A Reblochon sajt például olyan szagos és folyós, mintha a szavatossági ideje jó néhány éve lejárt volna…

Shopping Kép forrása: Galeries Lafayette

Ha rákeresel a párizsi Galeries Lafayette-re vagy a Le Forum des Halles-ra, megtudhatod, mit jelent a franciáknak a pláza. Az egyik egy építészeti műremek, ahol a luxusmárkák jelenléte nélkül is tátva maradna a szád, a másik pedig a modern bevásárlóközpontok településnyi császára.
Az éves leértékelések januártól június végéig tartanak.

Másfelől viszont a kormány és a lakosság is védelmezi a kisboltokat, így rendkívül sok pékséggel, hentesüzlettel és cukrászdával találkozhatsz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv