6 példaértékű sors – Elég bátrak vagyunk a fogyatékkal élők álmaihoz?

Jankovics Anna
Írta: ,

Kívülről fújjuk a mondatokat: fogadd el önmagad, teljes értékűen éld meg azt, aki, ami, ahol vagy. Lassan belebetegszünk a tökéletességre való törekvésbe, de a példák azt mutatják, hogy ez nem szükséges a sikerhez…

Melanie Gaydos Kép forrása: cbsnewyork.files.wordpress.com

„Tényleg nem vagyok mindennapi, de soha nem gondoltam még magamra csúnyaként.”

Testének sajátosságait olyan fotók készítésénél használják a fotósok, melyek egy babaarcú modellnél semmitmondóak lennének. Ez az adottság egy jó fotóssal a művészet magasiskolája. Egytől egyig.

Kicsit gót, nagyon elvont, nagyon figyelemfelkeltő, néhol groteszk. Részt vesz divatbemutatókon, divatfotózásokon, tehát nem csupán művészi fotómodell.

Szakmáját igen komolyan veszi, hiszen nagyon jól csinálja. Kezdte azzal, hogy helyzetét, betegségét nem kívánta önsors rontással „megfejelni”. 

A hölgynek egy ritka genetikai betegsége van, ami miatt nem nő haja, nincsenek fogai. Képeit nézve lehetetlenség azt mondani, hogy csúnya. A „kifejező” a jó szó, tehát érti a modellség lényegét: a test egy láttató eszköz.

A modellség tehát nem a testi szépségről szól, hanem a láttatásról: az vagyok, amit látni akarsz, vagy az vagyok, amit egyáltalán nem akarsz látni.

Winnie Harlow Kép forrása: siempre-lindas.cl

„Sokunknak van egyedi története, háttere… az enyém a testemre van festve.”

Isten szereti a változatosságot, szépérzéke és humorérzéke is van. Gondolom, Winnie ez utóbbit másként élte meg gyerekkorában, amikor tehénnek csúfolták, és betegsége kapcsán önbizalomhiánnyal, kétségbeeséssel küzdött.


Veszélyben vagy? 5 jele annak, hogy nem tiszteled saját magadat


Betegsége, a vitiligo tünete a pigmenthiány. Öt éves kora körül kezdtek betegségének jelei megmutatkozni. Így lett egy gyönyörű fekete bőrű kislányból egy gyönyörű fekete-fehér nő – és modell.

A Winnie Harlow mindössze 19 éves, Kanadában él, ahol csak „pöttyös” topmodellként emlegetik.