6 nőtípus karikatúrája, akikkel már találkoztál

Jankovics Anna
Írta: ,

A női küllem egy kommunikációs felület, melynek – mi nők legalábbis úgy véljük – nagyon fontos szerepe van. Olyanok vagyunk, mint a kaméleon. Igyekszünk divatosak lenni, haladni a korral; ám sokunkból, a nagy többségből éppen ezért hiányzik a stílus. Azaz nem tudjuk viselni a ruhákat, erőltetettek vagyunk. Ebből adódnak a végletek…

A több táskás

Ennek a modellnek két alkategóriája van:

1. kopogós cipős modell – fiatalabb korosztály –, aki egy darab hatalmas ridiküllel és több apró papírtáskával közlekedik, melyekre különböző neves butikokban tett szert ruhavásárlás kapcsán.

2. élelem modell – idősebb korosztály –, melynél egy díszítetlen, praktikus beosztású ridikül, és egy hatalmas, vagy több nagyobb textil táska van, melyben többnyire az unokáknak való csoki-, gyümölcs- és élelem-utánpótlást hurcolássza magával.

Az álsportos

Az álsportos modellt a sportos modelltől az különbözteti meg, hogy sportos modellnek sokkal kifinomultabb farizma van, és akad némi vádlija is.

Az álsportos modellnek rá van száradva a hasfala a gerincére, emellett hátának íve akkora, hogy még Stevie Wonder is csont nélkül megmondja, hány fokos szöget zár be a talajjal.

Az álsportos modell tipikus ruházata a csőnaci vagy márkás szabadidőruha, textilcipő.

Ruházatára a szemkifolyatós színek jellemzőek, vagy a hófehér, mely az üdeséget, frissességet hivatott közvetíteni.

Az álsprotos modellt a sportos modelltől az különbözteti meg, hogy haja valójában frizura, tehát semmilyen mozgást nem tolerál katasztrofális minőségromlás nélkül.