6 meglepő dolog, ami az intelligens embereket jellemzi

Írta: ,

Az intelligens embereket könnyű észrevenni a tömegben: ők azok, akiket kevesebb barát vesz körül, ám ezekkel a személyekkel nagyon szoros kapcsolatot tartanak fenn. Ők azok, akik nehezen találnak párt maguknak, mert hajlamosak mindent túlgondolni, és ragaszkodnak a függetlenségükhöz. Csakhogy akad még néhány tulajdonság, ami kimondottan igaz rájuk: ha pedig a felsorolásból szinte mindegyikben magadra ismersz, jó hírünk van, mert te is közéjük tartozol!

1/6 A balkezesek jobb matekosok

Balkezesként lehet, hogy szükséged van speciális ollókra, és igen, nehezebb dolgod van a számítógépes egér használatával is. De másfelől nagy az esélye annak, hogy ügyesebb matekos vagy, mint a többség!

Egy felmérés során többezer 6 és 17 év közötti diák képességeit vizsgálták Olaszországban: arra kérték őket, hogy különböző matematikai feladatokat hajtsanak végre, kezdve az egyszerűbb számtantól egészen a problémamegoldásig.

Az eredmények pedig bebizonyították, hogy erős kötelék van a balkezesség és a jó matematikai képességek között.

2/6 Rendetlen típus vagy

A munkahelyi asztalodon mindig rendetlenség uralkodik? Otthon is nehezen tudod rávenni magad, hogy mindent visszategyél a helyére?

Egy holland egyetem felmérései alapján ez egyáltalán nem baj, sőt! Valójában arra utal, hogy intelligensebb vagy az átlagnál.

Az eredmények szerint ugyanis azok, akiknek a munkahelyi asztalán rendetlenség uralkodik, képesek még a legnagyobb káosz közepén is tisztán és kreatívan gondolkodni, ráadásul nem is bonyolítják túl a dolgokat.

Csöndesebb típus vagy Kép forrása: makelifeeasier.pl

3/6 Csöndesebb típus vagy

Ritkán fordul elő az, hogy a társaság leghangosabb tagja legyen a legintelligensebb. Persze ettől még lehet ez a személy okos, de bebizonyosodott, hogy sokszor a csöndesebb emberek rendelkeznek a legmagasabb IQ szinttel.

Lehet, hogy egyébként is visszahúzódó, esetleg introvertált személyiségű emberről beszélünk, de ez semmit sem vesz el ebből a tényből.

Az intelligens emberek ugyanis mindig végiggondolják a mondanivalójukat, mielőtt hangot adnak a véleményüknek, és szeretik megfigyelni a környezetüket is.

Szeretsz sokáig fenn maradni Kép forrása: oliviarink.com

4/6 Szeretsz sokáig fenn maradni

Az intelligens emberek általában igazi éjszakai baglyok, és nagyon szeretnek ébren maradni akár hajnalig is. Ők ilyenkor ülnek le olvasgatni, zenét hallgatni, vagy egyszerűen csak szörfözni az interneten.

Erről az tehet, hogy az esti csendben sokkal jobban tudnak fókuszálni arra, amivel épp foglalkozni szeretnének, és ilyenkor kreatívabbnak is érzik magukat.

Senki sem zavarja meg őket a munkában, és megnyugtatja őket a nagy csend.

5/6 Mindent túlidegeskedsz

Kutatások bizonyítják, hogy az intelligens emberek nagyon sokat aggodalmaskodnak a hétköznapjaik során.

Ők azok, akik gyakran stresszelnek a jövő miatt, és sokszor eszükbe jut egy-egy negatív élmény a múltból, amit újra és újra megpróbálnak megoldani. Még akkor is, ha tudják, hogy ez semmit sem változtat a jelenlegi helyzetükön.

Emiatt rengeteg problémamegoldó ötlet születik a fejükben, amit egyébként a későbbiekben tudnak is hasznosítani.

Te vagy az idősebb testvér Kép forrása: paigeknudsen.blogspot.hu

6/6 Te vagy az idősebb testvér

Számtalan kutatás vizsgálta már azt, vajon létezik-e összefüggés a születési sorrend és az intelligenicia között.

Az eredmények alapján pedig igen: szinte minden családban a legidősebb testvérnek van a legmagasabb IQ-ja, szemben a fiatalabb gyerekekkel.

Erről szakértők szerint nem is igazán a biológia tehet, hanem sokkal inkább a családi környezet és a neveltetés, hiszen a legidősebb gyerektől többet várnak el a szülők, míg például a másodikkal a tanulás terén is engedékenyebbek.