6 különleges vadmacska fajta, amiről még biztosan nem hallottál

Kerekes Vivien
Írta: ,

A világon számos különleges cicafajta él, és bár mindenkinek a saját kedvence a leggyönyörűbb, akad néhány kivételes példány is a Föld távolabbi pontjain. Tudtad, hogy a Halászmacska kis méretétől függetlenül képes elejteni akár egy kutyát is? És azt, hogy a Homoki macska olyan különleges lábakkal rendelkezik, amelynek segítségével nem hagy nyomot maga után? Most megmutatunk hat olyan vadmacskafajtát, amelyek garantáltan belopják magukat a szívedbe!

Andesi hegyimacska Kép forrása: tumblr, vintage2me-things

Ez a különleges macskafajta Dél-Amerikában él, méghozzá az Andok hegyvidékén, ahonnan nevét is kapta a későbbiekben.

Mára sajnos alaposan lecsökkent a számuk: körülbelül 2500 ilyen cica van az egész világon, és jelenleg egyetlen állatkertben sem találhatók meg.

Emiatt kifejezetten ritka eseménynek számít, ha valaki meglát egy ilyen állatot, arról nem is beszélve, hogy milyen kevés fénykép készült róluk.

Sajnos nem tudunk túl sokat az életmódjukról: méretüket tekintve kb. akkorák, mint egy nagyobb házimacska, az emberekkel való találkozások során pedig nem mutattak félelmet.

Halászmacska Kép forrása: whenwomentalks.com

A Halászmacska első ránézésre nem igazán tér el a hétköznapi macskáktól, azonban viszonylag apró lábai ne tévesszenek meg: ez a legügyesebb úszó a cicák családjában.

Többségük Ázsiában él, leginkább olyan tavak és folyók közelében, ahol nagyon gazdag növényzet található.

Rendkívül erős karommal rendelkezik, amellyel nem csak horgászni tud tökéletesen, de olyan nagyobb állatokat is képes elejteni, mint például egy borjú.

A "hétköznapi" életükről sajnos nem sokat tudunk, de annyi biztos, hogy az emberi terjeszkedés miatt számuk fokozatosan csökken.