6 fura sport, amit neked is ki kell próbálnod

Serestyén Sára
Írta: ,
6 fura sport, amit neked is ki kell próbálnod

A különféle sportok és a mozgás elengedhetetlen az ember életében – nem csak egészségesebbé tesznek, de egyfajta közösségi élményt is nyújtanak. Vannak olyan sportok, amiket a világon mindenhol ismernek, de akadnak olyanok is, amelyek furcsaságukból adódóan még csak bizonyos rétegben terjedtek el. Az alábbiakban hat nem mindennapi sportról olvashatsz. Te melyiket próbáltad már, és melyiket próbálnád ki?

1. Buborékfoci

A buborékfocit szinte majdnem úgy kell játszani, mint a sima focit, azzal a különbséggel, hogy itt a játékosok felsőtestét egy hatalmas buborék borítja. A játék a norvégoktól ered és eredetileg viccnek indult, de ma már számos buborékfoci bajnokságot rendeznek Európa szerte.

A buborékfoci abban is különbözik az igazi focitól, hogy itt kifejezetten az a szabály, hogy az emberek egymásnak ugorjanak, és fellökjék a másikat, hiszen a labdát csak így tudják megszerezni.

Egyébként mára már hazánkat is elérte a buborékfoci őrület, még egy honlapot is létrehoztak a sport szerelmeseinek.

[beagyaz:video:212]

2. Urban golf

Az urban golf a golfon alapszik, egyénileg és csapatban is űzhető, célja a labda eljuttatása a megadott célterületre az ütő segítségével. Az urban golfot elsőként Duncan Thomas játszotta Edinburghben az 1700-as években, de csak sokkal később, a kilencvenes években lett népszerű az Államokban és Európában.

A sport lényege, hogy bárhol játszható, hiszen az akadályokat a természet vagy a városi környezet véletlenszerűsége adja.

Itthon 2014 óta terjedt el igazán ez a játék, a Heavy Balls UGC Budapest megalakulásával, akik különféle nemzetközi megmérettetéseken is képviselik hazánkat.

[beagyaz:video:213]

3. Bossaball

A játékot egy Spanyolországban élő belga származású teniszező és DJ, Filip Eyckmans dolgozta ki a 2000-es évek elején.

Ez a játék a foci, a strandröplabda és a capoeira elemeit ötvözi. A játékban két 3-4 fős csapat mérkőzik meg egymással egy felfújható pályán, amelynek mind a két felén egy-egy beépített trambulin található. A trambulinon mindig egy ember van, a többiek pedig körülötte helyezkednek el. Természetesen a cél itt is az, hogy az ellenfél térfelére jusson a labda akár a röplabda esetében, csak a szabályok mások.

A mérkőzés hangulatát fokozza, hogy a játék ideje alatt végig valamilyen egzotikus zene szól, és szinte az egész közönség táncra perdül a mérkőzés alatt.

[beagyaz:video:214]

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!