6 érdekesség a kukoricáról, amit talán te sem tudtál

Írta: ,

Tudod melyik gabonából termesztenek a legtöbbet a világon? A kukorica talán a legsokoldalúbb táplálékunk, számtalan étel alapanyagául szolgál és rendkívül egészséges.

Maggi, génmódosítás, kukoricaolaj Kép forrása: Wikipédia

Az izolált kukoricafehérje különböző zöldség-, goma- és fűszernövény-aromakivonatokkal együtt folyékony ételízesítőszer, amelyet Julius Maggi 120 éve kísérletezett ki.

Aki el akarja kerülni a génmódosított kukoricát, jobban teszi, ha bioboltban, reformboltban vásárol. Az itt kapható corn flakes nem tartalmaz mesterséges aromát, és kapható cukormentes változatban is.

Alkotóelemei

A kukoricában lévő cukor lassan szívódik fel, ezért fogyasztása előnyös cukorbetegek számára is. Magas rostanyag tartalma miatt fogyókúrázók is ehetik.

Háromnegyed része szénhidrát, a többi rostanyag.

Cukortartalma lényegesen magasabb a többi gabonafélénél, ezért édes a csemegekukorica. Fehérjetartalma csak 9 százalékos, így elmarad a búzáétól és a rozsétól. Ezt a hiányosságát egyszerűen pótolhatod, ha a kukoricát tejjel vagy hüvelyessel együtt fogyasztod.