6 dolog, amit megtanulhattál a Jóbarátokból – És veled is biztosan megtörtént már

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A Jóbarátok című filmsorozat a fesztelen humoron túl pontosan annak köszönheti sikerét, hogy rendkívül hétköznapi, fiatal felnőttkori problémákat, élethelyzeteket dolgoz fel. Persze sokszor szélsőségesen ábrázolják ezeket, de alapjában véve mindannyian szembetaláljuk magunkat életünk során a forgatókönyv egyes jeleneteivel.

Egy kapcsolatot nem lehet elégszer újrakezdeni Kép forrása: buzzfeed.com

Az egész sorozatot átszövi Ross és Rachel kapcsolata – amit csak ritkán nevezhetünk valóban kapcsolatnak.

Tipikus példáját képezik a „se veled, se nélküled” viszonyoknak, amikor a felek túlságosan szeretik egymást az elengedéshez, de egyszerűen képtelenek közösen boldogulni.

Bár a sorozatban happy enddel végződik a történet, azért jó pár év kellett ahhoz, hogy a szereplők dűlőre jussanak – nincs ez másként a való életben sem.

Volt itt megcsalás, féltékenység, vádaskodás, félreértés, és egy görbe éjszaka is, aminek aztán Emma baba lett az eredménye.

Az mindenesetre biztos, hogy ha a pohár aljára néztél, talán te is hajlamos voltál őrültségekre. Pl. felhívtad az exedet, vagy engedtél a csábításnak, és ismét összejöttél vele, mert olyan lehengerlően viselkedett…

Ha kitartó vagy, sikeres karriered lehet Kép forrása: popsugar.com

Többen is az álomszakmában dolgoznak a sorozatban, de Rachel és Monica esetében testközelből figyelhetjük, miként lépkednek a nők a ranglétrán.

Ahhoz persze, hogy a siker valóban beköszöntsön az életükbe, nagyon is nehéz lépcsőfokokat kell megtenniük, amik gyakran megalázóak, kínosak, és a legkevésbé sem fizetnek jól.

Nagy szerencséd van, ha te már a kezdetek kezdetén is elfogadható fizetést kaptál, ráadásul olyan munkáért, ami gyakorlatilag a hobbid.

Azért nem ez a jellemző, a sorozatban látottak jóval életszagúbbak.

A flört, vagy az egyéjszakás kaland dilemmája a jobb beosztásért, utálkozó kollégák, tanácstalanság a váltás miatt… Ezek már sokkal tipikusabbak a való világban!