6 dolog, amire a Szex és New York megtanított minket

Írta: ,

Nem számít, hogy mennyi idő telt el az utolsó epizód bemutatója óta, a Szex és New Yorkot  sosem fogjuk megunni. Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte valószínűleg sokunknak segített egy-egy nehezebb időszakot átvészelni – ezért sok dolog, amit a sorozatból megtanultunk még ma is örök igazsággal bír.

Szeresd magad mindennél jobban Kép forrása: jenny.gr

1/6 Szeresd magad mindennél jobban

Egy ember van az életedben, akivel életed végéig együtt kell élned, ez pedig te magad vagy. Ahhoz, hogy ez a kapcsolat tökéletes legyen, az első és legfontosabb dolog, hogy elfogadd, becsüld és szeresd magad.

Ha tisztában vagy az értékeiddel és azzal, hogy mi azt amit érdemelsz, akkor sok feleges küzdelemtől és fájdalomtól megkímélheted magad.

Emlékszel, amikor Samantha szakított Richard-dal, mert folyton attól félt, hogy újra megcsalja? Akkor Richard azt mondta Samanthának, hogy „szeretlek”, amire Samantha azt felelte, hogy „én is, de magamat jobban”, majd később Smith-el is ugyanígy szakított.

Te sem érdemled meg, hogy boldogtalan legyél, ezért cselekedj mindig úgy, ahogy az a lelkednek a legjobb.

Szingliként is teljes értékű az életed Kép forrása: dianliwenmi.com

2/6 Szingliként is teljes értékű az életed

Emlékszel, amikor Carrie Manolója eltűnt egy babaváró bulin?

Ezután pedig még a vendéglátó Kira Carrie-t nevezte felelőtlennek, amiért Carrie 485 dollárt adott a cipőért – és nem akarta kifizetni az árát.

Ezután Carrie összeszámolta, hogy annyi pénzt költött arra, hogy Kira életét ünneple, hogy amellett az ő vacak 485 dollárja eltörpül, ezért úgy döntött, hogy közli Kirával, hogy férjhez megy saját magához és a nászajándék listája a Manolo Blahnik-ban van.

Hogy mi ebből a tanulság? Az, hogy Carrie nem hagyta magát lebecsülni, csak azért mert szingli és nincs „rendes élete”. Kiállt magáért, mert egy nő akkor is értékes, ha éppen nem családanya, vagy feleség, hanem egy sikeres szingli, aki néha megjutalmazza magát csodás lábbelikkel.

Egy botláson még túl lehet lépni Kép forrása: nydailynews.com

3/6 Egy botláson még túl lehet lépni

A megcsalás mindig fájdalmas és nagyon kényes téma, de mégis adódnak olyan élethelyzetek, amikor egy botlást még meg lehet bocsájtani. Sajnos a férfiak sokkal inkább ösztönlények, mint a nők, ezért is esnek könnyebben kísértésbe.

Azonban ha tényleg nem egy viszonyról, vagy érzelmektől túlfűtott kikacsintásról van szó, akkor egy ilyen dolgon többé-kevésbé túl lehet lendülni, persze ez nem könnyű.

Miranda is teljesen kikészült, mikor Steve bevallotta, hogy megcsalta, de nem jelentett neki semmit. De végül a szerelmük, a múltjuk és a családjuk összetartozása túllendítette Mirandát a dolgon. Amit Mirandától megtanultunk, az az, hogy fájdalom idővel elmúlik, a bizalmat pedig kemény munkával újra lehet építeni és ezután is lehet szeretetben együtt élni.

4/6 Amiben igazán hiszel, az megtörténik

Persze azért tenned is kell, de ha nem adod fel, bizakodsz és kitartasz, akkor az idővel meghozza a gyümölcsét. Gondolj csak vissza Charlotte-ra! 

Soha nem volt másban annyira elhatározott és kitartó, mint abban, hogy megtalálja az igaz szerelmet és gyermeke szülessen. Kitartásának és bizakodásának köszönhetően mindkét álma teljesült, mert nem adta fel a sokadik akadály után sem, szóval kövesd te is a példáját és legyél kitartó, erős nő!

Carrie is felnézett rá ezért és még a könyvét is neki ajánlotta: „A  könyvemet, az összes bizakodó szinglinek ajánlom, de mindenekelőtt egynek: drága barátnőmnek, Charlotte-nak, az örök optimistának, aki rendíthetetlenül hisz a szerelemben.”

A szőke herceg létezik... Kép forrása: jenny.gr

5/6 A szőke herceg létezik...

Igaz, hogy Aidan nem volt szőke, de a herceg fogalmát tökéletesen kimerítette. Szerette és tisztelte Carrie-t, felújította a lakását és feleségül akarta venni.

Sőt még a megcsalást is elnézte neki és elfogadta, hogy ezután is tartja Mr. Biggel a kapcsolatot. Egyszóval Aidan volt a jófiú és a tökéletes pasi.

Ami pedig ebben a nagyszerű, hogy ilyen férfiak nem csak a filmekben, vagy a sorozatokban léteznek!

Éppen ezért nyisd ki jobban a szemed és próbáld meg észrevenni a „türkiz gyűrűs hippit” is, ahogy Samantha fogalmazott és ne csak az Adonisz testű pasikra vadássz, mert mellettük nem biztos, hogy megtalálod az igazi boldogságot.

...viszont az igaz szerelem mindent legyőz Kép forrása: usmagazine.com

6/6 ...viszont az igaz szerelem mindent legyőz

„A végén minden jóra fordul”, tartja a mondás. Ez igaz a szerelemben is.

Ha úgy érzed, hogy már megvolt az igazi, de már nem vagytok együtt, ne szomorodj el teljesen.

Próbálj meg továbblépni és boldogan élni, mert ha tényleg Ő volt a nagy Ő, akkor még biztosan visszataláltok egymáshoz.

Gondold csak végig Carrie példáját, hány „kis Ő” volt Big előtt és után az életében, mire végleg egymás mellett kötöttek ki.

Az út nem mindig egyszerű, de a végén mindig minden jól alakul.