5 vérfagyasztó hely a világban, ahová rettegni járnak a turisták

Zabolai Margit
Írta: ,

Miért rajongunk úgy a horrorfilmekért, az ijesztő történetekért, és miért keressük a vérfagyasztó helyeket a világban? Ki tudja – a borzongás iránti vágy minden esetre nagyon mélyen dolgozhat azokban, akik felkeresik az alábbi helyszíneket.

Sárga-hegy, Kína Kép forrása: inspirationde.com

A világ legveszélyesebb gyalogos túrájaként tartják számon, és nem is véletlenül: a Sárga-hegyre vezető ösvény kellemes hegyi túrának indul, aztán nagyon hirtelen néhány vékony deszkán egyensúlyozva találod magad a semmi fölött.

Tény, hogy a kilátás lélegzetelállító – a helyiek szerint a csúcsról nyíló panoráma maga a jutalom azért, hogy valaki fölmerészkedett a hegyen – de a helyenként éppen csak összetákolt pallókon keresztülvezető út nem tériszonyosoknak való, és még az is, aki egyébként nem fél a magasságtól, ezen az úton néhányszor biztosan végiggondolja majd az életét.

Poveglia, Olaszország Kép forrása: planetsave.com

A titokzatos kísértetsziget nem csak a története, de a hozzá kapcsolódó legendák miatt is joggal került fel a listánkra: a hiedelem szerint, ha egy rossz ember meghal a világban, Poveglia szigetén ébred fel.

Ezzel együtt már igen nagy lehet az egy négyzetméterre jutó kísértetek száma, állítólag ugyanis az itt megkínzott vagy meggyilkolt emberek szelleme is a szigeten maradt, és sajnos a történelem során ők sem voltak kevesen: a szigeten a 20.

században elmegyógyintézet működött, korábban pedig karanténként használták pestisek betegeknek, akik közül sokat élve temettek el.

A helyiek által csak Holtak szigeteként ismert terület a ’60-as évek óta lakatlan, de az elmegyógyintézet mellett egy börtön és egy 17. századi templom romos épülete is megtalálható itt – mind hozzájárul a hátborzongató hangulathoz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv