5 tárgy a hotelszobában, amit érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz

Szőke Angéla
Írta: ,

Hotelben megszállni pihentető és kényelmes, elvégre egész seregnyi személyzet áll a rendelkezésünkre, akik a kívánságainkat lesik. Egy jó fekvésű, csendes hotelszoba igazi oázis, ahova pár napra vagy hétre elmenekülhetünk a szürke hétköznapok elől. Ugyan naponta takarítják, de a szoba mégis hemzseghet a baktériumoktól, hiszen rengetegen megfordulnak benne. Akár luxushotelben, akár egy olcsó hostelben szállsz meg, az alábbi öt tárgyat érdemes letakarítani, mielőtt hozzáérsz, vagy akár egyáltalán ne is fogd meg ezeket.

A Houston Egyetem kutatása szerint a hotelszobák legpiszkosabb tárgyai a tv távirányítók, amit a Rossen Reports független nyomozása is igazolt. Laboratóriumokban vizsgálták a tárgyakat és sokkolóan tele voltak baktériumokkal.

Olyan távirányítókat is találtak, amiken E.coli bacilus volt, ami azt jelenti, hogy fekália maradvány volt rajta. Ha valaki a nagydolga elvégzése után nem mos kezet, ez bizony előfordul. Ha tehát tévézni szeretnél a pihenésed alatt, mindenképpen töröld át a távirányítót egy fertőtlenítő kendővel, vagy ha az nincs kéznél, tedd bele egy nejlonzacskóba és úgy használd.

 

Ezeket a kapcsolókat sajnos nem tudjuk zacskóba rejteni vagy elkerülni, pedig ezek a második legmocskosabb tárgyak a szobában.

Ezeket használva ugyan nem fognak sokan komoly bakteriális fertőzéseket elkapni, de egy kis kiütés nem ritka.

Ha mindenképpen el szeretnénk kerülni ennek az esélyét, itt is tisztogassunk egy kicsit használat előtt. A sima nedves törlőkendő nem sokat ér, ezért minden esetben használjuk inkább alkoholos tisztítószert, acetont vagy fertőtlenítő kendőt.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba