5 repülőtér, ahol még nyaralni is lenne kedvünk

Kerekes Vivien
Írta: ,

A repülőtérről neked is azonnal a kígyózó sorok és az órákon át tartó várakozás ugrik be? Noha ezzel a legtöbben így vannak, mégis akad a világon néhány hely, ahol egy-egy járat késése miatt az utasok türelmetlenkedés helyett csak még vidámabbak lesznek. Persze ebben leginkább a szórakozási lehetőségek játszanak szerepet: van, ahol 4D-s mozi és múzeum is található, míg máshol egy komplett csúszdán üthetik el az időt az emberek. Most mutatunk 5 olyan különleges repülőteret, ahol a nyaralás már a leszállás pillanatában elkezdődik!

Incheon Nemzetközi Repülőtér, Szöul Kép forrása: flickr.com, kyselak

Míg a legtöbb repülőtéren boltokat találsz, addig Dél-Koreában egész más programokkal ütheted el az idődet indulásig. Ha késik a járatod, rögtön kétféle mozi közül is válogathatsz, de ha inkább a művészetek rajongója vagy, még egy múzeum is a szolgálatodra áll.

A tervezők a sportosabb, játékosabb beállítottságú emberekről sem feledkeztek meg, ugyanis ha kedved tartja, kipróbálhatod a reptér golfpályáját, vagy tehetsz néhány kört a jégkorcsolyádban is. És hogy végképp megkíméld magad az unalmas percektől, sokszor élőzenei koncertekkel és táncbemutatókkal szórakoztatják az utasokat. Ráadásul a szépségére is nagy figyelmet fordítottak a tervezők; hét különleges kertet hoztak létre itt, ahol annyira törekednek a higiéniára, hogy ez a hely érdemelte ki magának a világ legtisztább repülőtere címet!

Szingapúr-Changi Repülőtér Kép forrása: irorio.jp

A játékosabb kedvű utasok imádni fogják Szingapúr különleges repülőterét! Ha szívesen kikapcsolódnál egy kis virtuális barangolással, itt megteheted: az utasok Playstation és Xbox 360 konzolokon próbálhatják ki a legszimpatikusabb játékokat, míg a filmrajongók nyugodtan hátradőlhetnek a reptér mozijában.

Nagy hőség idején akár a tetőre is kimehetsz, ahol egy komplett medencét találhatsz, sőt, még egy szundiközpont is vár rád arra az esetre, ha teljesen kimerülnél az utazásban. A hely egyébként szépségét tekintve is kiemelkedő: a belső kertekben fél millió növényfajta található meg, sőt, még egy vízesés is megbújik a bokrok mögött.

És még a gyerekek is jól érezhetik magukat, ugyanis itt található meg a világ legmagasabb reptéri csúszdája, ami kereken 12 méteres, és akár a 6 méter/másodperc gyorsaságot is elérhetik rajta!