A férfiak kedvenc italát is nő találta fel! 5 női találmány, ami megváltoztatta a világot

Kerekes Vivien
Írta: ,
A férfiak kedvenc italát is nő találta fel! 5 női találmány, ami megváltoztatta a világot

A történelem órákon valószínűleg te is sokat tanultál azokról a kiemelkedő találmányokról, amelyek mára teljesen megváltoztatták az életünket. Csakhogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, mennyi hasznos tárgyat és technológiát köszönhetünk a nőknek - és nem csak a szépségápolás vagy a divat területén. Összegyűjtöttünk öt olyan elengedhetetlen találmányt, amelyről kevesen tudják, hogy valójában nem férfiak fedezték fel.

Úgy tűnik, már 100 évvel ezelőtt sem szívesen töltötték az emberek edények tisztogatásával az idejüket, a legelső konyhai mosogatógépet ugyanis 1886-ban fedezték fel. Kialakítását tekintve kifejezetten modern volt, hiszen csak néhány dolgot változtattak meg rajta az elmúlt évszázad során.

A feltaláló, Josephine Cochrane azért állt elő ezzel az akkoriban furcsa ötlettel, hogy megkönnyítse a cselédjei életét – ő maga sosem használta a gépet. Viszont a találmány elég volt ahhoz, hogy hamarosan meggazdagodjon belőle: sikeresen rábeszélte a hotelek tulajdonosait, hogy vásárolják meg a készüléket, a befolyó összegeknek köszönhetően pedig saját gyárát is meg tudta nyitni.

A számítógépek királynője Kép forrása: stennis74.wordpress.com

Ki mondta, hogy az informatikához csak a férfiak értenek? A számítástechnikában dolgozó nők legnagyobb példaképe határozottan Grace Hopper.

Ő és Howard Aiken tervezte meg ugyanis 1944-ben a Mark I. néven elhíresült, 5 tonnás, szoba méretű komputert.

Grace feladata volt, hogy felfedezze azt az eszközt, amely képes a leírt szöveget informatikai kódokká alakítani – és természetesen sikerrel járt. Ennek köszönhetően 15 évvel később bekerült abba a csapatba, amely létrehozta a világ első modern programozási nyelvét, így határozottan ő lett a számítástechnika egyik legfontosabb (női) személye.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!