5 nő, akivel megtörtént a legrosszabb: így kezelték, mikor megjelent a vörös folt a nadrágjukon

Írta: ,

Talán minden nő legrosszabb félelme, pedig életünk során legalább egyszer előfordul, hogy a menstruáció felkészületlenül talál bennünket. Ezekkel a nőkkel megtörtént a legrosszabb, amikor nyilvános helyen sikerült átvérezniük a ruhájukat, de a jó hír, hogy ma már nevetni tudnak az egészen – szóval talán a te félelmedet is enyhíti, hogy bármennyire kellemetlen is, túl lehet élni a dolgot.

Lakásnéző horrortúra Kép forrása: unsplash

1/5 Lakásnéző horrortúra

Mindketten új munkahelyen kezdtünk, költözködni készültünk és általában éppen a feje tetején volt az életünk, szóval az egyik nap, amikor a férjemmel az ingatlanközvetítőhöz indultunk, hogy megmutasson nekünk néhány lakást, elfelejtettem tampont betenni.

A menstruációm ötödik napja volt, szóval nem volt erős a vérzésem, ezért sokáig nem is tűnt fel a dolog, csak amikor az ingatlanos irodájába elmentem pisilni.

Némi vécépapírral megpróbáltam orvosolni a helyzetet, de észrevettem, hogy már késő: a nadrágomon egy hatalmas folt volt, amit ez után a nálam lévő táskával igyekeztem palástolni.

Azóta sem tudom, hogy vajon azért vettük ki az első lakást, amit megnéztünk, mert tényleg annyira tetszett, vagy csak minél előbb szerettem volna hazaérni. (Alexa, 30)

Véres metrós sztori Kép forrása: unsplash

2/5 Véres metrós sztori

Teljesen kiszámíthatatlan a ciklusom, de általában már felismerem az előjeleit, és tudom, ha jönni fog.

Egy nyári este azonban, amikor a metróra vártam, egyszer csak a semmiből érkezett, én meg álltam a kis ruhámban, és menthetetlenül éreztem, hogy a vörös csík megindul lefelé a lábamon.

Nem volt jobb ötletem, mint hogy szorosan összezárjam a lábaimat, így a foltot elkentem a combjaimon, és nem folyt le végig a lábamon, hogy mindenki lássa.

A metrón szerencsére találtam egy újságot, arra ültem rá, leszálláskor pedig villámgyors mozdulattal kaptam fel, hogy aztán az első kukába kihajítsam.

Örökkévalóságnak tűnt, míg az aluljáróból kiértem, de odakint szerencsére már sötét volt, így láthatatlanul haza tudtam iszkolni. (Juci, 42)

Nagyon rossz első munkanap Kép forrása: unsplash

3/5 Nagyon rossz első munkanap

Egyetemista koromban az egyik nyáron egy plázában dolgoztam egy műszaki áruházban, és akkoriban nagyon-nagyon erős menstruációim voltak.

Persze, hogy az első munkanapom egybeesett az első menzesz napommal is, és hiába készültem tamponnal és extra betéttel, az első alkalommal, mikor sikerült eljutnom a mosdóba, észrevettem, hogy teljesen átázott minden.

Az ebédszünetemet arra használtam, hogy átrohanjak a szomszédos ruhaüzletbe, és új bugyit és nadrágot vegyek magamnak, hogy aztán a vécében átöltözzek.

Az új munkahelyemen persze – a lányokon kívül – senki nem értette, hogy miért érkeztem vissza egy teljesen másik outfitben. (Andi, 34)

Anyai példa Kép forrása: unsplash

4/5 Anyai példa

A fiamat vittem úszni és a 11 éves lányom is velünk volt. Míg segítettem a gyereknek átöltözni, már éreztem, hogy valami nincs rendben, és ahogy becsobbant a vízbe, megkérdeztem a lányomat, hogy lát-e valamit a szoknyámon – ő pedig megerősített, hogy valóban egy nagy vérfolt van rajta.

Visszaültem és a pánikhullámok között megpróbáltam kitalálni, hogy mit csináljak, amikor észrevettem, hogy a lányom is figyel, figyeli, mit fogok most tenni. Ekkor rájöttem, hogy nem szeretném, ha az egész életét félelemben és szégyenben élné le. Ez olyasmi, ami időnként megtörténik egy nővel, nem lehet elkerülni. Úgyhogy a lehető legnyugodtabban felálltam, azt mondtam, hogy kimegyek a mosdóba, és megpróbálom lemosni a vért, majd így is tettem.

Kicseréltem a tamponomat, felhúztam a szoknyámat, kimostam a csapnál és megszárítottam a kézszárítónál, majd visszamentem, és nagyon jót beszélgettünk a lányommal a menstruációról, az ehhez kapcsolódó szégyenről, félelemről, és arról, hogy még ha kellemetlen is tud lenni egy ilyen helyzet, semmi esetre sem a világvége. (Ágnes, 41)

5/5 A fehér farmer megmentése

Az új barátommal mentünk el ebédelni, keresztbe tett lábakkal ültem, és amikor egyszer meg akartam cserélni a lábaimat, észrevettem, hogy a fehér farmeremen óriási, vörös folt éktelenkedik. Gyorsan befejeztük a kaját, fizettünk, én a derekamra kötöttem a pulóveremet és hazaszáguldottunk.

Vicces módon én a legjobban azon idegeskedtem, hogy vajon kijön-e a vér a fehér anyagból, mert nagyon szerettem azt a nadrágot.

Hazaérve a farmert a mosógépbe dobtam be, én meg a zuhany alá álltam.

Azóta szakítottunk a sráccal, de nem hiszem, hogy a vörös foltos incidens volt, ami véget vetett a dolognak.

A nadrág egyébként megmenekült. (Melinda, 29)