5 napozós hely Budapesten, ha elkerülnéd a strandokat

Írta: ,

Sajnos nem mindenkinek adatott meg, hogy kertes házban éljen, vagy legalább egy nagyobbacska erkély gazdagítsa a lakását, de még így sem kell lemondanod arról, hogy akár munka után is kifeküdj valahova napozni egy kicsit. Ha nincs kedved a túlzsúfolt strandokhoz, ajánlunk néhány fővárosi, sütkérezésre kiválóan alkalmas helyet!

Múzeumkert Kép forrása: bloomingdales.com

1/5 Múzeumkert

Már az első napsugarak megjelenésével benépesül a Magyar Nemzeti Múzeum körül található park: egyetemisták tanulni, családok és baráti társaságok piknikezni jönnek ide.

A Múzeumkert tökéletes választás a városban való napozáshoz, és időnként hűsölhetsz is valamelyik fa árnyékában, ha túlmelegedtél a D-vitamin hajszában.

A kertben működik egy saját büfé, de a közelben rengeteg kávézót és éttermet is találsz, ha megéheznél vagy megszomjaznál napozás közben.

Károlyi-kert Kép forrása: shopstyle.com

2/5 Károlyi-kert

A Nemzeti Múzeumtól nem messze, a Magyar utcánál található a város legrégebbi angolkertje, a Károlyi-kert.

A kertben szökőkút működik, a zöld pázsit mindig gondosan rendezett, és rengeteg a színes virág, így igazán idilli hely a napon való sütkérezéshez.

Bár a Belvárosban található, mégis nagyon nyugodt, így akár olvasnivalót is vihetsz magaddal.

Sőt, ha van kutyusod, őt se hagyd otthon, a kert ugyanis állatbarát, olyannyira, hogy saját nyula is van.

Kopaszi gát Kép forrása: beach-bliss.tumblr.com

3/5 Kopaszi gát

A Dél-Budán található Kopaszi gát az elmúlt években lett igazán népszerű, hiszen egy fejlesztésnek köszönhetően hangulatos közparkká alakították.

A gát remek napozóhely azoknak, akik leginkább vízpartra szeretnek kifeküdni. A közelben kávézók, éttermek működnek, és a terület könnyen megközelíthető biciklivel, így akár egy sportos délután után is kifeküdhetsz ide napozni.

A Kopaszi gát egyébként a Duna egyik legszebb öble, így remek hely a part melletti relaxációhoz is.

Margitsziget Kép forrása: thebeautythesis.com

4/5 Margitsziget

Bár nem éppen egy ritkán látogatott terület, a Margitsziget sem maradhat ki összeállításunkból. A 3 km hosszú sziget a budapestiek számára olyan, mint egy hatalmas, saját kert a belváros szívében, ezért itt a kutyasétáltatók mellett a jógázók, piknikezők, szülinapozók is bármikor feltűnhetnek.

A szigeten kedved szerint válogathatsz a sűrűbben látogatott vagy kevésbé népes területek között, a legtöbb helyen találsz árnyékot adó fákat is, és ha színes környezetben napoznál, erre is lehetőséged van a virággal borított részeken.

Ha a napozás hevében mégis csobbannál egyet, akkor strand is van a közelben, este pedig több szórakozóhely kapuja áll nyitva előtted, ha partizással zárnád le a henyélős napot.

A város felett Kép forrása: granit.com

5/5 A város felett

Ha a pokróccal szemben inkább a napágyakat preferálod, neked találták ki a napozóteraszokat, melyek Budapest több pontján is fellelhetőek.

A város feletti napozóparadicsomok főként a szállodák, wellness hotelek tetején, teraszán lettek kialakítva (például itt és itt), de néhány bár is ellát hasonló funkciókat. Ha valamelyik hotel mellett döntenél, összekötheted a napfürdőzést a igazi pancsolással is, így biztosan tökéletes lesz a kikapcsolódás.

Amennyiben egy napozóteraszt választasz a szabadtéri sütkérezők helyett, ne csak 1-2 órára tervezz, mert könnyen elcsábulhatsz az egyéb wellness-szolgáltatások iránt is! :)