5 megdöbbentő eset az elmúlt 200 év magyar történelméből

Raczky Júlia
Írta: ,
5 megdöbbentő eset az elmúlt 200 év magyar történelméből

Kép forrása: iho.hu

Tudtad, hogy a 19-20. századi magyar történelem számos olyan ledöbbentő, hátborzongató történetet tartalmaz, melyek a mai napig találgatások tárgyát képezik? Előző két évszázadunk számos titkot temetett el magával, melyeknek valószínűleg már soha, senki nem fog a végére járni.

Latinovits Zoltán halála Kép forrása: kerettelen.blogspot.hu

Az egyik legnagyobb magyar színészlegenda halálának körülményei máig tisztázatlanok. Latinovits karrierjének csúcsán, oldalán élete szerelmével, Ruttkai Évával, nem tűnt olyan embernek, aki önként távozna e világból.

Mégis, egy nap a balatonszemesi vonatállomáson a vonat alá került.

Egyesek úgy vélik, baleset történt, mások szerint öngyilkosság.

A vonatvezető nyilatkozata szerint a színész a sínek mellett sétált, majd mikor közeledett a vonat, elé ugrott. Ám a beszámoló több ponton is kérdéseket vet fel, illetve Ruttkai Éva elbeszélései alapján is kétséges, hogy valóban öngyilkosság történt-e. 

A tiszazugi asszonyok Kép forrása: ujkor.hu

A tiszazugi asszonyok esete hatalmas port kavart a 20. század első felében, olyannyira, hogy még a nemzetközi sajtót is megjárta a hír.

"Válás? Ugyan már!" – gondolhatták a háziasszonyok, ugyanis megunt férjeik ellen úgy lázadtak, hogy gondosan, minden nap arzént csempésztek életük párjának ételébe, italába.

Tiszazug férfi tagjai így szép lassan hullani kezdtek, amely egyre gyanúsabbá vált a környéken, mire végül ki nem derült a megdöbbentő igazság.

Közel 160 gyilkosságra derült fény, és az eset számos szociológiai kutatás tárgyát képezi a mai napig.