5 kultikus belvárosi kocsma, ahova mindenki jár, de senki sem érti, hogy miért

Raczky Júlia
Írta: ,

Előfordult már veled, hogy a szokásos törzshelyeden ülve felmerült benned a kérdés: tulajdonképpen miért is járunk ide? Most összegyűjtöttünk pár olyan budapesti helyet, ahol ez a felvetés tényleg indokolt, mégsem keresi senki a választ. 

Wichmann söröző Kép forrása: wichmannkocsma.hu

A Kazinczy utcában sétálgatva nem a fent említett hely a legelső, ami megragadja az ember figyelmét. Nincs kiírva a hely neve, csak a kapun átszűrődő fény jelzi azt, hogy itt bizony van valami.

Betérve a látogató úgy érezheti magát, mintha pár évtizeddel visszautazott volna az időben. Egy múlt századi, igazi német kocsma feelingje csapja meg a betévedőt.

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film egyik jelenete is itt játszódik, a főszereplő Áron csak ennyit mond: „ettünk valamit”. Ezzel az itt kapható igencsak szegényes menüre utal, ami a rántotthúsos szendvicsből és a zsíros kenyérből áll.

Miért is jó ide járni akkor? Mert ezen a helyen az embert tényleg egy egyedi életérzés keríti a hatalmába.

Vittula Kép forrása: static.origos.hu

A Kertész utcában található hely igazi tutitipp a randizáshoz. Na jó, ez vicc volt.

A lépcsőn leérve ugyanis az ember egy hamisítatlan alteres, de leginkább furcsa közegben találhatja magát, ahol általában mindig üvölt a zene.

A Vittula otthont ad számos igen mulatságos eseménynek, többek között az Alpárénak, a punk-farsangnak, vagy épp a Lakossági DJ-szettnek.

Mivel általában ezekre viszonylag sok ember jár, hamar beáll a szauna-állapot, éppen ezért télen igencsak ideális hely arra, hogy a betévedő kissé felmelegítse magát.

Ha szeretnétek megtapasztalni a hétköznapokból való igazi kiszakadást, akkor mindenképpen érdemes egyszer ellátogatnotok ide!