5 izgalmas társasjáték baráti összejövetelekhez

Írta: ,

Ha nincs kedvetek kimozdulni, egy vidám hangulatú társasjáték-parti mindig jó ötlet, mely ráadásul még a készségeinket, képességeinket is fejleszti. Próbáljátok ki a most következő játékok egyikét, és készüljetek fel az izgalomra és szórakozásra!

Bang! Kép forrása: mall.hu

1/5 Bang!

Nem kell szeretned sem a western filmeket, sem a cowboyokat ahhoz, hogy élvezd ezt a népszerű kártyajátékot, a Bang! ugyanis 8 év felett mindenki számára remek szórakozást ígér. Játszhatod a családdal, a barátokkal vagy akár egy új társaságban is! A játékot 3-8 játékosra tervezték, ám minél többen vagytok, annál izgalmasabb. Különböző szerepek kerülnek kiosztásra, ám kilétünk rejtve marad a többiek előtt szinte mindvégig. Egyedül a seriff személye ismert, akit a játék ideje alatt a seriffhelyettes védelmez. A cél karaktertől függően más és más. Banditaként a seriffet és a helyettest kell legyőznünk, a törvény embereként pedig értelemszerűen a banditáktól és a renegáttól kell megszabadulnunk. A renegát szerepe különleges, neki úgy kell alakítania az eseményeket, hogy mindenki kiessen, mielőtt a seriffel végez. Ha meguntátok az alapjátékot, próbáljátok ki a kiegészítőket is, melyek új fordulatokkal gazdagítják a játékélményt!

Dixit – Álmodozások Kép forrása: egyedijatek.hu

2/5 Dixit – Álmodozások

Manapság többféle olyan játék közül válogathatunk, mely fejleszti a kreativitásunkat és kommunikációs képességeinket. Ilyen például a Dixit is, amely nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy jobban megismerjétek egymást a barátaiddal.

A játék doboza többféle színes, álomszerű képet tartalmaz, melyhez különböző történeteket, címeket, vagy éppen szavakat kell társítanunk. A játékosok kiválasztják a sajátjaik közül azt a kártyát, ami legjobban illik a mesélő által mondottakhoz, majd kiterítik egyszerre az összes lapot, és szavaznak.

A cél az, hogy megpróbáljuk kitalálni, melyik kép tartozhatott eredetileg a mesélőhöz.

Cluedo Kép forrása: oldgeek.eklablog.com

3/5 Cluedo

Ha te is kedveled a krimiket és detektív történeteket, akkor a Cluedot neked találták ki!

Az Anthony E. Pratt által megtervezett bűnügyi társasjáték remek eszközt jelenthet a logikai érzék és a kritikai gondolkodás fejlesztéséhez.

A tábla tulajdonképpen különféle szobákat, illetve termeket ábrázol, melyek közül az egyikben egy gyilkosság történt. A cél az, hogy az egyes szereplőket alakító játékosok közül megtaláljuk a tettest, és a nyomok alapján összerakjuk a bűntény részleteit.

Britannia Kép forrása: szellemlovas.hu

4/5 Britannia

A stratégiai játékok és a történelem rajongói biztosak lehetnek benne, hogy imádni fogják a Britanniát!

Amilyen bonyolultnak tűnik elsőre a játék menete, később annyira élvezetes lesz.

Fontos azonban, hogy ha a Britannia mellett döntünk, egy hosszú, egész estés elfoglaltságra készüljünk, hiszen a játék akár 4-5 órát is igénybe vehet.

A játékban Nagy-Britannia szigetének viharos, háborúkkal teli történelmét követhetjük nyomon, a római inváziótól kezdődően egészen a Normann hódításig. Az egyes játékosok különböző népcsoportokat képviselnek, akik egymás ellen küzdenek a területekért.

Beugró Kép forrása: jatekshop.eu

5/5 Beugró

Ha kedveled a szerepjátékokat, szeretnél jókat nevetni, és nincs ellenedre egy kis improvizáció sem, itt az ideje, hogy kipróbáld a Beugró című társasjátékot, melyet az azonos címen futó népszerű televíziós műsor ihletett. 

Házibulikra, vidám családi estekre is tökéletes választás!

A játékosoknak csapatokban különböző feladatokat kell teljesíteniük. Az egyes feladatok között megtalálható a tévéből már jól ismert Zsebszöveg, a Váltóláz, a Stoptrükk, a Bekérdező, az 1-2-3-4, illetve az Ördög és angyal is.