5 izgalmas társasjáték baráti összejövetelekhez

Póta Szilvia
Írta: ,

Ha nincs kedvetek kimozdulni, egy vidám hangulatú társasjáték-parti mindig jó ötlet, mely ráadásul még a készségeinket, képességeinket is fejleszti. Próbáljátok ki a most következő játékok egyikét, és készüljetek fel az izgalomra és szórakozásra!

Bang! Kép forrása: mall.hu

Nem kell szeretned sem a western filmeket, sem a cowboyokat ahhoz, hogy élvezd ezt a népszerű kártyajátékot, a Bang! ugyanis 8 év felett mindenki számára remek szórakozást ígér. Játszhatod a családdal, a barátokkal vagy akár egy új társaságban is! A játékot 3-8 játékosra tervezték, ám minél többen vagytok, annál izgalmasabb. Különböző szerepek kerülnek kiosztásra, ám kilétünk rejtve marad a többiek előtt szinte mindvégig. Egyedül a seriff személye ismert, akit a játék ideje alatt a seriffhelyettes védelmez. A cél karaktertől függően más és más. Banditaként a seriffet és a helyettest kell legyőznünk, a törvény embereként pedig értelemszerűen a banditáktól és a renegáttól kell megszabadulnunk. A renegát szerepe különleges, neki úgy kell alakítania az eseményeket, hogy mindenki kiessen, mielőtt a seriffel végez. Ha meguntátok az alapjátékot, próbáljátok ki a kiegészítőket is, melyek új fordulatokkal gazdagítják a játékélményt!

Dixit – Álmodozások Kép forrása: egyedijatek.hu

Manapság többféle olyan játék közül válogathatunk, mely fejleszti a kreativitásunkat és kommunikációs képességeinket. Ilyen például a Dixit is, amely nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy jobban megismerjétek egymást a barátaiddal.

A játék doboza többféle színes, álomszerű képet tartalmaz, melyhez különböző történeteket, címeket, vagy éppen szavakat kell társítanunk. A játékosok kiválasztják a sajátjaik közül azt a kártyát, ami legjobban illik a mesélő által mondottakhoz, majd kiterítik egyszerre az összes lapot, és szavaznak.

A cél az, hogy megpróbáljuk kitalálni, melyik kép tartozhatott eredetileg a mesélőhöz.