5 hihetetlen bizonyíték az időutazásra

Írta: ,

Mindenki álmodozott már arról, hogy milyen szuper lenne időnként bepattanni egy különleges masinába, és visszaugrani az időben néhány órát (vagy évet). Megnézhetnéd, hogyan nézett ki a Föld, a Stonehenge vagy épp a lakhelyed évszázadokkal ezelőtt, és persze megakadályozhatnád azokat a kínos szituációkat, amiket a mai napig nem tudtál kiverni a fejedből. Arról nem is beszélve, hogy elláthatnád a fiatalabb önmagad egy-két jó tanáccsal, és az aktuális lottószámokkal. Sajnos erre még határozottan várnunk kell (bár remélhetőleg nem sokáig), de addig is eláruljuk, milyen izgalmas bizonyítékok léteznek szerte a világban az időutazásra!

Utazás 100 évvel korábbra Kép forrása: buzzfeed.com

1/5 Utazás 100 évvel korábbra

Az egyik legrégebbi és egyúttal legfurcsább történet az 1900-as évek elejéről származik Franciaországból. Két fiatal nő a szokásos délutáni sétájukra indult, amikor úgy gondolták, tesznek egy aprócska kitérőt és végigsétálják a csodálatos vidéket. Noha mindketten tapasztalt túrázók voltak, nem sokkal később sikerült teljesen eltévedniük, és egy meglehetősen furcsa, elhagyatott farmon találták magukat. Minél közelebb értek a házhoz, annál jobban eluralkodott rajtuk egyfajta nyomás és elkeseredettség, az ablakban pedig hamarosan egy női alakot véltek felfedezni.

A két utazó biztos volt benne, hogy valamiféle időhurokba léptek, a hely ugyanis természetellenes és abszurd volt; a fák élettelenül álltak egy helyben, minden fénytelen volt, az emberek évszázadokkal korábbi divatban öltözködtek, és állítólag Marie Antoinette-tel is összefutottak. A tapasztalataikból írt könyvet azonban sokan támadták, az emberek ugyanis inkább hallucinációkra vagy kísértetekre gyanakodtak, mintsem időutazásra.

Rémisztő kísérlet a nyílt vízen Kép forrása: themindunleashed.org

2/5 Rémisztő kísérlet a nyílt vízen

Az amerikai hadseregnek meglehetősen hosszú történelme van, már ami a kísérleteket és titokzatos tevékenységeket illeti. Talán már te is hallottál a Philadelphia Kísérletről, amelyet eredetileg 1943-ban kellett volna megvalósítaniuk, viszont azóta is nagy titkok és pletykák övezik. A hadsereg terve az volt, hogy az USS Eldridge hajót képesek legyenek láthatatlanná varázsolni, legalább olyan mértékben, hogy az ellenséges radarokon ne keltsenek vele feltűnést.

Csakhogy ennél sokkal váratlanabb fordulatot vett a dolog; a hajó ugyanis a szóbeszédek szerint visszaugrott az időben körülbelül 10 másodpercet.

Szemtanúk szerint valamiféle zöldes köd lepte el a hajót, amely szépen lassan felszívódott – akárcsak maga a jármű is. Többszöri próbálkozás után a kísérletet végül felfüggesztették, a hajó utasai ugyanis komoly sérüléseket szenvedtek. Volt, aki szellemileg teljesen kikészült, míg mások fizikailag épültek le, néhányan pedig túl sem élték az ijesztő esetet.

Űrhajós évszázadokkal ezelőtt Kép forrása: hoax-slayer.com

3/5 Űrhajós évszázadokkal ezelőtt

Spanyolország egyik leggyönyörűbb építészeti csodáját még az 1500-as években álmodták meg, azonban akad egy olyan pontja, amely rengeteg összeesküvés-elméletet indított már útjára. A Salamanca Katedrális díszítései között található ugyanis egy faragvány, amely egy könnyen felismerhető űrhajóst ábrázol. Az érdekesség ebben "mindössze" annyi, hogy az építés ideje alatt még nem létezett ez a fogalom, és az emberek meglehetősen keveset tudtak a Földön kívüli élet lehetőségeiről.

Emiatt pedig már hosszú évtizedek óta látogatják az érdeklődők a katedrálist; sokan hiszik, hogy a szoborban az időutazás egy aprócska emlékfoszlányát látják, míg mások földönkívüli lényekre gyanakszanak.

Időhurok Texasban? Kép forrása: deliciousdecors.com

4/5 Időhurok Texasban?

A 90-es évek elején három utazónak sikerült megtapasztalnia egy kifejezetten furcsa "időugrást". A sofőr két társával épp Texasban járt, amikor észrevették, hogy rossz helyen fordultak rá az útra.

Mivel nem voltak messze a céljuktól, úgy tervezték, hogy Cotulla környékén levágják az utat, és körülbelül 1 óra múlva már a helyes szakaszon haladnak tovább.

Csakhogy az események váratlan fordulatot vettek: noha éjfél után indultak neki a rövidebb kitérőnek, a helyszínre öt órával később érkeztek meg! A legfurcsább az egészben pedig az, hogy mindhárman ébren voltak az utazás alatt, sőt, végig arról beszélgettek, hogy a ködös vidéken mennyire különös hangulat lett rajtuk úrrá.

Az időeltolódásra abból jöttek rá, hogy már virradni kezdett, és a benzinkúton az órák 6:45-öt mutattak; csakhogy az ő karóráikon csak másfél óra telt el a kanyar óta.

Különös fotó a 40-es évekből Kép forrása: metro.co.uk

5/5 Különös fotó a 40-es évekből

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb legenda az időutazó hipster férfihez tartozik, akit még 1940-ben kaptak lencsevégre a tömeg kellős közepén.

A fotó a South Fork híd újbóli megnyitásán készült Kanadában, és egészen 2010-ig kizárólag múzeumban lehetett megtekinteni. Azóta viszont elterjedt az interneten is a fénykép, különösen azért, mert a titokzatos idegen ruhája jelentősen eltér a többiekétől.

A férfi divatos napszemüveget, és a mai kor ruháját viseli, kezében pedig egy fényképezőgépet szorongat. Persze sokakban felmerült, hogy a fotó hamisítvány; ezt viszont egy orosz csoport évekkel ezelőtt megcáfolta, különböző vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a kép valóban a 40-es évek Kanadájában készült.