5 hátborzongató turistalátványosság a világból

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 hátborzongató turistalátványosság a világból

Imádod a horrorfilmeket, kizárólag ijesztő regényeket olvasol, és szinte semmitől sem riadsz meg? Akkor biztosan megfordult már a fejedben, milyen klassz lenne nekivágni egy rémisztő túrának valamelyik szellemvárosban, vagy elhagyatott kastélyban. A világ különböző pontjain rengeteg hátborzongató turistalátványosság bújik meg, mi pedig most összegyűjtöttünk néhányat a kevésbé ismert helyszínek közül.

A hegyoldal koporsói Kép forrása: justonewayticket.com

Még évekkel ezelőtt élt egy különös törzs a Fülöp-szigetek egyik városában, Sagadában. A népcsoport leginkább arról vált híressé, hogy miután valaki elhunyt közülük, nem a földbe temették, hanem a koporsókat a hegyek oldalára rögzítették. Úgy vélték, ezzel a módszerrel közel tarthatják magukhoz az ősi szellemeket, és a testüket is biztonságban tudhatják.

Így pedig bárki, aki a környéken járt, megtekinthette a koporsókat, melynek darabjait a mai napig megőrizték a városban. Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években a horrorfilmek rajongói számára igazi turistalátványossággá nőtték ki magukat ezek a furcsa helyszínek; a látvány ugyanis tényleg szokatlan.

Szellemsziget Japánban Kép forrása: everydaykiss.com

Hashima szigete a 70-es években bányászati telephelyként működött, és több ezren élték itt mindennapjaikat. 1974-ben azonban nyilvánvalóvá vált, hogy kifogytak a szénből, így rövidesen mindenki összepakolta a holmiját, hogy új lehetőséget keressen magának.

Emiatt a sziget mára épp úgy néz ki, mint egy ütős horrorfilm színhelye: üres épületek és elhagyott tárgyak díszítik a környéket.

Mintha egy szellemvárosba léptünk volna!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!