5 hátborzongató turistalátványosság a világból

Írta: ,

Imádod a horrorfilmeket, kizárólag ijesztő regényeket olvasol, és szinte semmitől sem riadsz meg? Akkor biztosan megfordult már a fejedben, milyen klassz lenne nekivágni egy rémisztő túrának valamelyik szellemvárosban, vagy elhagyatott kastélyban. A világ különböző pontjain rengeteg hátborzongató turistalátványosság bújik meg, mi pedig most összegyűjtöttünk néhányat a kevésbé ismert helyszínek közül.

A hegyoldal koporsói Kép forrása: justonewayticket.com

1/5 A hegyoldal koporsói

Még évekkel ezelőtt élt egy különös törzs a Fülöp-szigetek egyik városában, Sagadában. A népcsoport leginkább arról vált híressé, hogy miután valaki elhunyt közülük, nem a földbe temették, hanem a koporsókat a hegyek oldalára rögzítették. Úgy vélték, ezzel a módszerrel közel tarthatják magukhoz az ősi szellemeket, és a testüket is biztonságban tudhatják.

Így pedig bárki, aki a környéken járt, megtekinthette a koporsókat, melynek darabjait a mai napig megőrizték a városban. Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években a horrorfilmek rajongói számára igazi turistalátványossággá nőtték ki magukat ezek a furcsa helyszínek; a látvány ugyanis tényleg szokatlan.

Szellemsziget Japánban Kép forrása: everydaykiss.com

2/5 Szellemsziget Japánban

Hashima szigete a 70-es években bányászati telephelyként működött, és több ezren élték itt mindennapjaikat. 1974-ben azonban nyilvánvalóvá vált, hogy kifogytak a szénből, így rövidesen mindenki összepakolta a holmiját, hogy új lehetőséget keressen magának.

Emiatt a sziget mára épp úgy néz ki, mint egy ütős horrorfilm színhelye: üres épületek és elhagyott tárgyak díszítik a környéket.

Mintha egy szellemvárosba léptünk volna!

3/5 Templomi kísértet szobrok

Képzelj el egy sötét templomot, ahová belépve minden irányból fehér lepedővel letakart, mozdulatlan alakok vesznek körül. Akár egy rémálom, nem igaz?

Csehországban pedig ez valóra is válik; az itt található a Szent György templomban ugyanis „kísértet szobrok” lakják az épületet. Még 1968-ban történt az a tragikus eset, amely során egy temetés alatt beomlott a tető, és többen meghaltak.

Egy művész ezt követően a szobrokkal állított emléket az elhunytaknak – és teremtett ezáltal turistalátványosságot a roskadozó templomból.

Csontok kápolnája Kép forrása: 500px.com

4/5 Csontok kápolnája

Ha már most a nyári szüneteden gondolkodsz, érdemes az idei vakációdat Portugáliába szervezned. És ezt nem csak a homokos tengerpart és az állandó napsütés miatt mondjuk!

Ha szereted a furcsa turistalátványosságokat, ezen a helyen még egy hátborzongató kitérőt is tehetsz a Csontok kápolnájának is nevezett épülethez. Ezt a helyet ugyanis 5000 szerzetes csontjai és koponyái borítják – és megnyitották a kíváncsi látogatók előtt is.

Kígyók szigete Kép forrása: yahoo.com

5/5 Kígyók szigete

Valójában ez a hely nem számít turistalátványosságnak, ugyanis tilos a belépés, de mindenképpen érdemes megemlíteni Brazília legrémisztőbb területét.

A kígyó szigetnek nevezett vidéken nagyjából minden méteren található egy csúszómászó, ráadásul mindegyik halálosan mérgező harapással bír – emiatt teljesen lakatlan a sziget, és a kirándulásokat is megtiltották az embereknek.

Az utolsó lakosok a világítótoronyban éltek, azonban ők sem tudták hosszú ideig elkerülni a kígyókat, azóta pedig senki sem járt a környéken.