5 fiatal feminista, akiről neked is muszáj hallanod

Dienes Petra
Írta: ,

A legtöbb nő, aki a feminizmus elveit követi, általában a húszas, harmincas éveiben jár és igen befolyásos. Nézzük csak a leghíresebb példákat: Beyoncé, Sheryl Sandberg (a Facebook ügyvezetője), vagy Karen Brady ( a birminghami futballklub igazgatója). Ők már mind bebizonyították, hogy minden szerepben helyt tudnak állni. Szerencsére már egyre több tinédzser is próbál a nyomdokaikba lépni és már most küzdenek a női egyenjogúságért.

Rowan Blanchard Kép forrása: bustle.com

Rowan mindössze 12 éves volt, amikor a Disney csatorna ünnepelt sztárjává vált, és ezzel egy időben a feminizmus "kis-nagykövete" lett.

A We Day 2015-ös rendezvényén tartott előadásában arról beszélt, hogy miért ne tartsanak a nők attól, hogy feministának nevezzék magukat, illetve hogy miért fontos az, hogy a nők elfogadják és támogassák egymást.

Rowan a sokszor bonyolult feminista ideák összefonódásával is teljes mértékig tisztában van, amit érthetően és köznyelven közöl a társadalommal úgy, hogy az bárki számára befogadható legyen.

Mi nagyon kíváncsiak vagyunk rá a jövőben is!

Amandla Stenberg Kép forrása: beautyeditor.ca

Amandla sokak számára Az éhezők viadalából lehet nagyon ismerős, de ezen felül komoly társadalmi témákban is hallatta már a hangját.

A feminista tini már felszólalt a feketék diszkriminációja ellen, és a fekete, biszexuális, leszbikus vagy transznemű nők elfogadása mellett is.

Amandlát a Ms. Magazine – egy amerikai liberális feminista újság – megválasztotta a 2015-ös év feministájának is, mert nem csak érti, hogy miről is szól ez az eszme, de részt vesz más, olyan fontos mozgalmakban is, melyek az identitás feminizmussal való azonosulását segítik.