5 ember, aki megjósolt történelmi katasztrófákat, de senki nem hitt nekik

Szőke Angéla
Írta: ,

Ha Abraham Lincoln hallgatott volna Charles Colchesterre – a spiritualistára, aki figyelmeztette a merénylettel kapcsolatban – lehet, hogy nem lövik le és modern történelmünk egészen más képet mutatna. Ez nem egyedi eset, hiszen ha visszatekintünk az időben, sorra találunk olyan tragédiákat, amik elkerülhetőek lettek volna, ha az emberek figyeltek volna azokra, akik megjósolták őket. Az alábbi öt esetben az a közös, hogy senki nem hitt azoknak, akik előre megjövendölték, mi fog történni. Hogy mi a tanulság? Az, hogy csak azért, mert egy jóslat lehetetlennek tűnik, még nem feltétlenül őrültség.

2001-ben az egész világ döbbenten figyelte, ahogy a repülőgépek becsapódnak a World Trade Center-be és az ikertornyok összeomlanak.

Az eset az egész emberiséget sokkolta, pedig azóta egyre több bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozóan, ahogy az akkori amerikai elnököt, George W. Busht figyelmeztették erről.

2001 júliusában a CIA terrorizmusellenes osztályának vezetője, Cofer Black találkozott Condoleeza Rice-szal és beszámolt arról, hogy értesüléseik szerint „komoly terroristatámadást terveznek az Egyesül Államok ellen, heteken belül”.

Ennek ellenére a kormány semmilyen óvintézkedést nem foganatosított és tudjuk, hogy ennek végül milyen katasztrofális következményei lettek.

 

Boisjoly rakétatervező volt egy NASA-nak bedolgozó cégnél. Ő volt az, aki felfedezte, hogy a Challenger űrrepülőgép gyorsítófokozatának tömítőgyűrűi nem működnek megfelelően, ugyanis hideg időben hajlamosak megkeményedni és emiatt nem zárnak rendesen.

A Challengert télen lőtték az űrbe és Boisjoly megpróbálta meggyőzni kollégáit arról, hogy még Floridában is túl hideg lesz ehhez.

Javaslatát semmibe vették, a tömítőgyűrűk kudarcának következtében pedig az űrsikló felrobbant és darabjaira esett szét. 1986 január 8-án a Challenger fedélzetén utazó hét űrhajós életét vesztette.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba