5 elképesztő hagyomány a nagyvilágból, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Írta: ,

Szinte minden országban találni legalább egy olyan népszokást, ami a kívülállók számára kifejezetten furcsának tűnik. Gondolj csak bele; nálunk például teljesen megszokott, hogy a lakodalmak alatt egyszer csak megjelenik egy rokon vagy közeli barát, és elrabolja a menyasszonyt. Ez viszont közel sincs mindenhol így! Németországban például az a bevett hagyomány, hogy az esküvőn a friss házaspár közös erővel kettéfűrészel egy farönköt, mintegy szimbólumként arra vonatkozólag, hogy együtt képesek leküzdeni a jövőbeli akadályokat. Most mutatunk öt érdekes népszokást, amiről még biztosan nem hallottál!

A boldogító igen előtt… Kép forrása: babynameslog.com

1/5 A boldogító igen előtt…

Skóciában különös hagyománnyal találják szemben magukat a házasságra készülő párok.

Egy nappal az esküvői ceremónia előtt a menyasszonyt vagy a vőlegényt (de van, hogy mindkettőt) kikísérik a rokonok és barátok az udvarra, hogy aztán alkohollal, madártollal, liszttel és egyéb ragacsos hozzávalóval leborítsák őket.

Ez a különös szokás hosszú időkre nyúlik vissza, és eredetileg azzal a céllal alakult ki, hogy megóvják a párt a gonosz lelkektől, és egyúttal szerencsét hozzanak az életükbe.

Noha ez a szándék továbbra is megmaradt, ma már a szórakozás részére is nagy hangsúlyt fektetnek az emberek.

Az egészséges kisbabáért Kép forrása: theeverylastdetail.com

2/5 Az egészséges kisbabáért

A kínai hagyományok úgy tartják, mielőtt egy friss házaspár először lépi át a lakás ajtaját, a férjnek át kell cipelnie a feleségét a küszöbön – miután már a karjában fogva átsétált vele egy tepsi forró szénen.

A szóbeszédek szerint erre azért van szükség, hogy a jövőben biztosítsák a feleségnek a viszonylag könnyebb, sikeres szülést, és végül makkegészséges kisbabát hozzon a világra.

Nos, ezzel a furcsa módszerrel legalább a férfiak is megtapasztalják a gyermekszülés fájdalmát – legalábbis egy kis mértékben.

Tányérokkal a barátságért

3/5 Tányérokkal a barátságért

Míg mi szilveszterkor pezsgővel koccintunk, konfettit dobálunk és virslit eszünk, addig a dánoknál egy egészen eltérő hagyomány uralkodik.

Az emberek ugyanis éjfél után útnak indulnak néhány tányérral a kezükben, és megdobálják a legjobb barátaik bejárati ajtaját.

És hogy miért olyan népszerű ez a különös újévi szokás?

Szerintük nagy szerencsét jelképez az, ha rengeteg törött porcelán van a lakások előtt, mert ez azt üzeni, hogy sok jó szándékú barát veszi körül őket.

Fahéjas születésnap Kép forrása: organicauthority.com

4/5 Fahéjas születésnap

Úgy tűnik, Dániában nagyon kedvelik a meghökkentő hagyományokat.

Ha ebben az országban élsz, és épp a 25.

születésnapodat ünnepled, de nincs szerelmi kapcsolatod, készülj fel, mert különös élményben lesz részed.

Az országban ugyanis az a szokás, hogy ilyenkor az ünnepeltet a barátai úgymond "csapdába" csalják, és egész nap fahéjjal dobálják.

Ez már önmagában is elég kellemetlen, de ha a 30. születésnapodat is szingliként töltöd, a fahéjat már piros paprikára cserélik!

Kalandos szülinapi parti

5/5 Kalandos szülinapi parti

A szingli lányok pedig Németországban sem unatkoznak.

Itt ugyanis az a hagyomány, hogy ha a 25. születésnapodkor sem került még fel a karikagyűrű az ujjadra, a barátaidnak ki kell kövezniük az utat a parti helyszínéig – méghozzá zoknikkal, így minden járókelő tudni fog a kapcsolati státuszodról.

Ráadásul ez még nem minden, ugyanis egy kis játékot is belecsempésztek a dologba: minden egyes zokni után az ünnepeltnek innia kell egy kisebb pohár alkoholos italt, így mire megérkeznek a buli helyszínére, a hangulat már garantáltan meg van alapozva!