5 elképesztő hagyomány a nagyvilágból, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Kerekes Vivien
Írta: ,

Szinte minden országban találni legalább egy olyan népszokást, ami a kívülállók számára kifejezetten furcsának tűnik. Gondolj csak bele; nálunk például teljesen megszokott, hogy a lakodalmak alatt egyszer csak megjelenik egy rokon vagy közeli barát, és elrabolja a menyasszonyt. Ez viszont közel sincs mindenhol így! Németországban például az a bevett hagyomány, hogy az esküvőn a friss házaspár közös erővel kettéfűrészel egy farönköt, mintegy szimbólumként arra vonatkozólag, hogy együtt képesek leküzdeni a jövőbeli akadályokat. Most mutatunk öt érdekes népszokást, amiről még biztosan nem hallottál!

A boldogító igen előtt… Kép forrása: babynameslog.com

Skóciában különös hagyománnyal találják szemben magukat a házasságra készülő párok.

Egy nappal az esküvői ceremónia előtt a menyasszonyt vagy a vőlegényt (de van, hogy mindkettőt) kikísérik a rokonok és barátok az udvarra, hogy aztán alkohollal, madártollal, liszttel és egyéb ragacsos hozzávalóval leborítsák őket.

Ez a különös szokás hosszú időkre nyúlik vissza, és eredetileg azzal a céllal alakult ki, hogy megóvják a párt a gonosz lelkektől, és egyúttal szerencsét hozzanak az életükbe.

Noha ez a szándék továbbra is megmaradt, ma már a szórakozás részére is nagy hangsúlyt fektetnek az emberek.

Az egészséges kisbabáért Kép forrása: theeverylastdetail.com

A kínai hagyományok úgy tartják, mielőtt egy friss házaspár először lépi át a lakás ajtaját, a férjnek át kell cipelnie a feleségét a küszöbön – miután már a karjában fogva átsétált vele egy tepsi forró szénen.

A szóbeszédek szerint erre azért van szükség, hogy a jövőben biztosítsák a feleségnek a viszonylag könnyebb, sikeres szülést, és végül makkegészséges kisbabát hozzon a világra.

Nos, ezzel a furcsa módszerrel legalább a férfiak is megtapasztalják a gyermekszülés fájdalmát – legalábbis egy kis mértékben.