5 elképesztő dolog, ami egyetlen egyszer történt meg eddig a világon

Írta: ,

Ha egy kicsit lelassítasz az állandó rohanásban, és körbenézel, láthatod, hogy a világ tele van csodákkal. Megállás nélkül követik egymást a különleges események, és sok esetben olyan kiemelkedő dolgoknak leszünk szemtanúi, amelyek akkor történtek meg először, és egyúttal utoljára is. Most az alábbi összeállításunkban elhoztunk 5 olyan dolgot, amire egyetlen egyszer került sor, és azóta sem!

1/5 A Niagara-vízesésben nem volt víz

Ma ezt tartják a világ egyik legcsodálatosabb látnivalójának, de 50 évvel ezelőtt majdnem teljes egészében eltűnt a Niagara-vízesés.

1969-ben az amerikai és a kanadai kormánynak közösen kellett megoldást találnia, mivel az erózió (amikor a felszíni erők, legyen az víz és/vagy jég elkezdik lerombolni a felszínt) lassan teljesen tönkretette a természeti kincset.

Ezért nyáron létrehoztak egy mesterséges folyosót, és elterelték az áramlást, hogy megvizsgálják a sziklafalat, és azt, hogy mekkora a károsodás.

Emiatt fél éven át nem volt víz a mederben; a tervek viszont sikeresen végbementek, így azóta sem fordult elő még egyszer, hogy vízmentes maradjon a Niagara-vízesés.

2/5 Tanzániában hónapokig röhögőgörcsöt kaptak az emberek

Akármennyire is abszurdnak hangzik, valójában tényleg megtörtént! Ráadásul nem is egyszer, azonban ez volt az első, és egyúttal az egyetlen olyan alkalom, amikor ezt sikerült is rögzíteni.

Még 1962-ben három keresztény iskolai diák röhögőgörcsöt kapott, és nem bírták abbahagyni a nevetést, ez pedig fokozatosan átterjedt a többiekre is, így az egész sulit be kellett zárni.

A dolog viszont nem állt itt meg, 18 hónap alatt még 14 iskolát zártak be, és többezer ember "elkapta" a röhögőgörcsöt.

A tudósok szerint erről a nagyon szigorú szabályok és a tanárok tehettek, és ez a véget nem érő nevetés valójában szándékos protestálás volt a gyerekek részéről.

3/5 A köd, amiben többszázan elvesztek

1915 nyarán a Norfolk zászlóalj elindult megtámadni egy falvat Törökországban, azonban útközben belekeveredtek egy furcsa ködfelhőbe, és 267 ember teljesen eltűnt a föld színéről.

Senki sem tudta, mi történt velük, hogyan tűnhettek el a megmagyarázhatatlan jelenségben, és ezt követően soha többé nem adtak hírt magukról.

Azok, akik látták a ködöt, azt mondták, hogy egyszer sem változtatta meg az alakját a felhő, még a szél hatására sem.

Amikor 1918-ban az Egyesült Királyság legyőzte Törökországot, követelte, hogy a Norfolk zászlóalj tagjait engedjék haza, azonban erre nem volt lehetőség, mert senki sem tudta, hol lehetnek.

4/5 Egy ausztrál kislánynak megváltozott a vércsoportja

Egy 9 éves ausztrál kislány, Demi-Lee Brennan volt az első olyan emberi lény, akinél sikerült rögzíteni a különleges jelenséget.

A lány egy máj transzplantáción esett át, és egy férfi donortól kapta meg a szervet, ezt követően pedig hónapokkal később az orvosok észlelték, hogy RH negatívról RH pozitívra változott a vércsoport.

Valószínűleg a dologról a májban lévő őssejtek tehetnek, amelyek elkezdték átvenni a korábbiak helyét a gyenge immundrendszer miatt.

5/5 Furcsa lábnyomok a hóban

Anglia délnyugati részében fekszik Devon megye, ahol 1855-ben megmagyarázhatatlan eseményre került sor: a hóesésben furcsa, semmihez sem fogható lábnyomokat találtak a helyiek.

Leginkább patákra hasonlítottak a nyomok, azonban mégsem lehetett azt mondani rájuk, hogy egy ló hagyta őket maga után. Már csak azért sem, mert a környéken lévő házak tetején és a kémények környékén is megtalálták ezeket a pata nyomokat, noha a lakók egytől egyig állították, hogy nem hallottak semmilyen zajt az éjszaka során.

Tudósok sajnos nem tudták megvizsgálni a jelenséget, mert hamar elolvadt a hó, így mai napig többféle teória létezik. Van, aki szerint ezeket a nyomokat az ördög hagyta maga mögött, mások viszont valamilyen ugró egérre vagy hasonló állatra gyanakszanak.