5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán

Függeni semmitől sem egészséges dolog, de míg néhány szenvedélyt a törvény is tilt, másokat pedig a társadalom néz rossz szemmel, vannak teljesen elfogadott bűnös viszonyok – ilyen az is, amit sokan a kávéval kötnek. De amilyen édes nektár vagy bizsergető lávafolyam lehet a nyelveden az imádott fekete, éppolyan kínokat is okozhat ez a lelketlen szerető. Íme néhány kín, ami ismerős lesz, ha te sem tudod elképzelni az életedet kávé nélkül.

Ami a kávé előtt történik, az meg sem történik

Az alapozódból nyomsz a fogkefédre? Kifordítva húzod fel a zoknit? A párodat simogatod meg, és a macska pofijára lehelsz csókot ébredéskor?

Az első kávé előtt úgy érezheted, nem vagy ura a saját cselekedeteidnek, csak hagyod, hogy a dolgok megtörténjenek veled, önkéntelenül sodródsz a konyhába a kávéfőző felé, és ha a küszöbön egy másik dimenzióból idekerült földönkívüli aludna, azt is csak átlépnéd – ha különösen jól nevelt vagy, esetleg megkérdeznéd, kér-e kávét.

Mindezek mellett legalább egyszer megígértél már valakinek valami olyat, amit megbántál, de a galád az első kávéd előtt kérdezett, és neked fogalmad sem volt róla, miről beszél, csak bambán mosolyogtál és bólogattál, megígérve bármit, csak hagyjon már a kávédhoz haladni.

A hiány fájdalma

Hatalmas felelőtlenségre vall, de hát van, aki a fejét is elhagyná, ha nem lenne a nyakához erősítve, így veled is megtörténhet, hogy kifogytál a kávéból, és ezzel csak reggel szembesülsz.

Ugyanilyen szívfájdalom, ha a tej/méz/fahéj/kandírozott narancshéj készleteid apadtak ki, mert bárhogy iszod is a kávédat, azt csakis és kizárólag azon a módon vagy hajlandó meginni, anélkül az egész egyszerűen nem működik.

Innentől kezdve pedig az angyalok kórusa is kísérhet munkába menet, ez a nap már el van rontva.

Kivéve, ha esetleg útközben megállsz az igényeidet kielégítő kávét venni.