4 ok, amiért Amerika olyan hívogató

Berényi Nóri
Írta: ,
4 ok, amiért Amerika olyan hívogató

Amerikára sokan mondják, hogy az álmok és a lehetőségek hazája – nem véletlenül. Kétségtelenül a divat, a zene és a filmipar központja, ahol kicsit talán mindenki az lehet, aki lenni szeretne. Összegyűjtöttünk pár okot, amiért olyan sokan vágynak a tengerentúlra!

Hollywood Kép forrása: harpersbazaar.com

A nyugati part álomhelye, a filmek hazája, ahova mindenképpen el kell látogatnod, ha egyszer Amerikában jársz. Tájai, épített környezete a világ minden csodájának, kitalált történetének megfelelő helyszínt adnak. Volt és van itt minden: a svájci Alpokra hasonlító hegyek, szaharai sivatag, angliai rét, trópusi dzsungel.

Hatalmas díszletvárosában pedig felépítették az amerikai kisvárost, az angliai kiskocsmát, a bajorországi teret, a párizsi bisztrót, az olasz pizzériát – akár egy háztömbön belül.

Amit még kár lenne kihagyni Los Angelesben, az Beverly Hills és a Rodeo Drive, ahol egy kis időre mind Julia Roberts-nek érezhetjük magunkat a Pretty Woman-ből. :)

A filmipar hazája Kép forrása: americanviplimousine.com

Valljuk be, hogy az amerikaiak úgy értenek a filmkészítéshez, mint senki más a világon. Persze láttunk már sok jó európai filmet, de látványra és érzésre az amerikai filmek nyújtják azt a minőséget, amiért jegyet váltunk a moziba.

Az összes nagy filmstúdiónak itt van a bázisa, úgy mint a Universal Studios, a Warner Bros., a Disney, a 20th Century Fox vagy a Columbia Pictures, hogy csak párat említsünk, és szerencsére lehetőséget biztosítanak a turisták számára, hogy bepillantást nyerjenek egy-egy forgatás helyszínére. A Universal Studios például egy high-tech vidámparkká nőtte ki magát, így kevesebb szakmaiságot ad, mint mondjuk a Warner Bros. vagy a Paramount stúdiója, de pont ez teszi izgalmassá.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba