Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őket

Zabolai Margit
Írta: ,

Bosszantó, bizarr, meghökkentő vagy éppen megmosolyogtató hírek is érkeztek szerte a nagyvilágból 2018-ban. A különböző hírportálok „kis színesei” közül válogattuk össze azokat, amelyeknek már akkor is kétszer kellett elolvasnunk a címét, mert nem akartunk hinni a szemünknek.

Babaváró buliból pusztító erdőtűz

A tengerentúlon nagy divatja van az olyan buliknak, ahol a baba nemét fedik fel a leendő szülők: sokszor maga az anya és az apa sem tudja, fiút vagy lányt várnak, az orvostól azt kérik, hogy csak egy darab papírra írja fel a választ, amit aztán a megfelelő ajándéktárgyakat gyártó boltban adnak le a rendelés mellé. A gender-leleplező party-n aztán a magzat nemének megfelelő színű lufik szállnak ki a dobozból, vagy éppen kék vagy rózsaszín füst marad a tűzijáték után.

Ez volt a terve egy arizonai párnak is, ahol a leendő apukának egy színes porral töltött zsákot kellett szétlőnie, hogy megtudja leendő gyermeke nemét. A különösen nagy szárazságban a lövésből származó szikra lángra lobbantotta a bozótost, és bár a rémült szülők azonnal riasztották a tűzoltókat, az erdőtűz pillanatokon belül elharapódzott, 8 millió dolláros kárt okozva. Ezt valószínűleg még a születendő gyermekük is fizetni fogja – aki egyébként fiú lesz.

Ezek voltak 2018 legfurább hírei: még mindig nem akarjuk elhinni őketKép forrása: mike_laptev/depositphotos.com

A családot alapító meleg pingvinek

Hogy az azonos neműek közötti szerelem az állatvilágban is létezik, azt már régóta tudjuk. Nem képeznek kivételt ez alól a pingvinek sem, akik ráadásul egy életre választanak párt maguknak, de egy ilyen, két hímből álló pár 2018-ban még a természettudósokat is meglepte, amikor magukhoz vettek egy megtermékenyített pingvintojást, felváltva ültek rajta, kiköltötték és együtt kezdték nevelni az utódot.

A pingvineknél egyébként normális, hogy a hím példányok is részt vesznek a tojás kiköltésében és az utód gondozásában, de olyat, hogy két hím pingvin adoptáljon egy tojást, korábban még nem láttak.

A kis szivárványcsalád egyértelműen 2018 legérdekesebb és leginkább szívmelengető hírei közé totyogott be.

Ross Geller és a sörtolvaj

Nagy-Britanniában a rendőrség körözést adott ki egy férfi ellen, aki egy rekesz sörrel lépett meg fizetés nélkül egy kis boltból. A biztonsági kamerák felvételén szereplő tolvaj sokaknak ismerős lehetett, ugyanis az megszólalásig hasonlított David Schwimmerre, akit a legtöbben a Jóbarátok Ross Gellereként ismernek. A hasonlóság olyan döbbenetes volt, hogy maga Schwimmer is posztolt róla a Twitterén, és – természetesen félig viccesen – alibit igazolt magának, az Egyesült Királyság rendőrsége pedig, miután meggyőződtek arról, hogy a színész nem tartózkodott az országban a rablás idején, „hivatalosan” is tisztázta őt a vádak alól.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv