10 ijesztő teremtmény, amitől garantáltan kitör a frász

Kerekes Vivien
Írta: ,

Az elmúlt években a horrorfilmek (sőt, még a horror sorozatok is) egyre népszerűbbek lettek, így nem csoda, ha kapásból fel tudnál sorolni egy tucat ijesztő lényt és szörnyet, amit megismerhettél ezeken keresztül. De vajon azt is tudod, a világ bizonyos pontjain milyen rémisztő legendák terjedtek szájról-szájra, amelyeket az emberek akkoriban el is hittek? Ismerd meg te is az ijesztőbbnél-ijesztőbb teremtményeket!

Németország: Wechselbalg Kép forrása: conceptartworld.com

A Wechselbalg nevű lény (magyarul Megváltozott Gyermek) a német folklór egyik legijesztőbb, leghíresebb alakja. A legendák szerint ezek a démonok éjszaka betérnek a házakba, megeszik a gyermekeket, cserébe pedig otthagynak egy hasonmást.

Mivel a szülők nem veszik észre a különbséget, folytatják az életüket, ahogy eddig – csakhogy a hasonmás démon ezáltal szépen lassan elveszi a szülők életét (ez telhet napokba, de akár évekbe is).

Amikor ez a folyamat véget ér, a Wechselbalg továbbáll, és kezdi elölről a lakomázást. A történet egyébként lehet, hogy neked is ismerősen hangzik, ugyanis az Odaát című sorozatban is felbukkant már egy ehhez hasonló lény korábban.

A 16. századig az Aswang volt a Fülöp-szigeteki néphagyományok legijesztőbb lénye: egy alakváltó szörny, a vámpírok tulajdonságaival.

A napfény azonban nem ártott nekik; sőt, bizonyos legendák szerint az emberek szomszédságában éltek, de nagyon félénkek és visszahúzódóak voltak. Ahogy viszont leszállt az éjszaka, alakot váltottak, és hosszú, éles nyelvükkel elfogyasztották az állapotos nők meg nem született gyermekeit.

Kutatások kiderítették, hogy ez az egész legenda még abból az időből származik, amikor a spanyolok meghódították a vidéket, és egyre több elvetélésre került sor – ezt pedig rövidesen az Aswangnak kezdték tulajdonítani.