Van benne kraft! Kezdjetek el élni! Kipróbáltuk az új Suzuki Swift sportváltozatát

Írta: ,

Az új Suzuki Swift Sport csak rövid ideig volt nálunk, de abból kihoztuk, amit lehetett. És közben rájöttünk: elfelejtettünk élni! (x)

Kezdjetek el élni!

Szülőként minek örülnénk jobban? Ha a gyermekünk a szoba sarkában ülne egész nap, miközben biztonságban tudnánk? Vagy annak, ha lenne benne élet, olykor a határait feszegetné, miközben tudjuk, tud vigyázni magára?

Valljuk be, utóbbi életkép életképesebb, szülőként nem arra vágyunk, hogy burokba tartsuk a gyereket. Aki meg ezt teszi, gondolja végig, miről marad le, mitől fosztja meg gyermekét. Inkább legyen egy kis rizikó az életben, de éljük meg az életet. Ahogyan Anna and the Barbies is megénekelte Kiss Tibi szerzeményét, Márti dalát. Kezdjetek el élni!

A Suzuki Swift Sport valamit ilyesmit kínál. Az életet, a lehetőségeket, egy kis rizikót, ami segít megélni az életet. És ezzel akár vége is lehetne a cikknek, mert azt gondolom, ebben minden benne van - kivéve a fizetésem, ami ilyen rövid cikkben nincs benne, úgyhogy folytatom egy két érdekes emlékkel, életképpel.

Galéria / Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport Megnézem
a galériát!

És ami a cikken túl van

Amikor meghallottam, hogy a szerkesztőségbe érkezik az új Suzuki Swift Sport, sportdrukk lett úrrá rajtam. Hevesebben vert a szívem, megemelkedett a pulzusom, bizsergett kezem-lábam. Kíváncsi voltam, mit ad egy sportossá alakított Swift.

Esztergomnak köszönhetően népautó lett a Swift. Az első – ráncfelvarrott – generációját jómagam is nyüstöltem, szerettem. Megbízható társ volt a hétköznapokban. Ha kellett, fürgén vitt a Nemzeti Sport szerkesztősége, a lakásom és a riportalanyok Bermuda-háromszögében. Hétvégente pedig állandó vidéki út vagy külföldi sportesemény volt napirenden. A hosszú utakon olykor még párórás hálófülkeként is szolgált. Szerettük egymást, mígnem a válásom megpecsételte a sorsát - és az enyémet is. Ekkor jöttem rá, az élet túl rövid. Túl rövid ahhoz, hogy sajnálkozzak, hogy kihagyjam a lehetőségeket. Azóta tényleg élem az életemet.

Farkasszemet nézünk, na, ki a főnök

Állok az autóval szemben, stíröljük egymást. Mint egy vadállat, megmerevedve néz rám. Farkasszemet nézünk egymással. Itt dől el, hogy ki ural majd kit, hogy ki parancsol kinek.

A kormány mögött válik egyértelművé: az autó arra született, hogy irányítsák, hogy kihozzák belőle a legtöbbet.

És hogy mi a jó ebben a kis vadócban? Valójában minden, de talán leginkább az, hogy ha nem finomkodsz vele (és ezt igényli is), ha kihasználod azt, amiért létrehozták, akkor sem kell mellé egy benzinkutas barát.  Ez a vagány Swift Sport hozta azt, amit már az előző Swiftektől megszoktunk: ha nyomod neki, akkor sem eszik sokat. Pedig harapós!