Kalandvágy a városban …és azon túl is!

Írta: ,

Az autóvásárlásnál akadnak fontos szempontok, legyen az egy apró világító piperetükör, vagy éppen egy turbós motor. A Suzuki S-cross tesztelése közben jött a villámcsapás (a szó szoros értelmében és átvitt értelemben is), hogy megnézzük, milyen hasznos funkciók segítik az életünket vezetés közben, avagy egy kis segítség, ha autóvásárlás előtt állunk. (x)

Mindent a szemnek

Hogyan válasszak autót? – adódik a kérdés. A szín nagyon fontos. Ahogyan a szemüveg készítésénél is az átlagember keretet vesz, divatos legyen, aztán jön a – sok esetben azt sem tudjuk milyen - szemüveglencse. A fehér szín sokaknak a sales-es autó, de manapság megint divatba jött ez a világos szín. Mellette szól, hogy könnyű tisztán tartani, ellentétben a sötét autókkal, melyen rögtön meglátszik a por, …hát még, ha ráesik egy kis eső. Ellenben gyönyörűek tudnak lenni a sötét színű autók – lásd például egyik tesztautónkat, a Suzuki S-crosst.

A magyarok egyébként szeretik-kedvelik a sötétszürkés színt. Ja, hogy mint fentebb írtuk, nagyon könnyen látszik rajta a kosz? Igen, de egy autó legyen mindig karbantartva, és ehhez a rendszeres takarítás, mosás is hozzátartozik. És akkor ezzel nem csak szebb, tartósabb is lesz az autónk. 

Viccesen hangzik, de fontos funkció a napellenzőben található tükör (piperetükör), hát még ha az világít is! Amennyire apróság, annyira fontos a nőknek – elég csak a piros lámpánál körbenéznünk. 

Galéria / Suzuki S-Cross
Suzuki S-Cross Megnézem
a galériát!

Mindent a lábnak és az élménynek

Melyik a jó motor? Attól függ, mire használjuk. Városban, rövid utakra? Országúton hosszabb utakra? Esetleg hétvégente, amikor kirándul a család? Vagy vontatni is akarunk egy hajót vagy lakókocsit? Mindegyik kérdésre más a válasz.

A Suzuki S-cross esetében a „belépő” motor az új 1,0 l BoosterJet. A turbófeltöltőnek köszönhetően dinamikus vezetési élményt nyújt, mégis alacsony (5 l/100 km) fogyasztással kapunk magas vezetési élményt. A városi kalandot kedvelő merész és magabiztos hölgyeknek, családanyáknak ideális megoldás lehet ez a 110 lóerős motorral szerelt japán szépség.

Aki az erőt a hatékonysággal kombinálná, annak jó választás lehet az új 1,4 l BoosterJet motorral szerelt S-cross. Gondolunk itt az agglomerációból beautózó hölgyekre, vagy a hegyek szerelmeseire. Azokra, akiket semmi sem állít meg – maximum a piros lámpa, egy szép ruhabolt vagy egy rendőr. De hasznos lehet azon gyengébbik nemnek is, akik az utakon inkább az erősebb nem stílusát kedvelik és mutatják.

Mert mint tudjuk: a stílus maga az ember. És ha már az autónak van stílusa, legyen nekünk is!
Az 1,4-es motor tehát a 140 lóerejével jó piroslámpától piroslámpáig tartó – szabályok betartásával történő – legyorsulásra, lendületes autózásra, rendszeres autópályázásra vagy éppen meredek emelkedők legyűrésére lehet jó partnerünk. Olyan, amivel-akivel eggyé válhatunk. 

A 140 lóerős autó azoknak is jó választás, akik sokat járnak Balatonra, Tisza-tóra, vidékre, külföldre. 
Szóval azoknak, akik a kalandot nem keresik, hanem átélik, függetlenül attól, hogy az a városban vagy a város zajától messze található.