Virág farmok és arborétumok Magyarországon, amiket egyszer látnod kell!

Horváth Petra
Írta: ,
Virág farmok és arborétumok Magyarországon, amiket egyszer látnod kell!

Kép forrása: balkonada.cafeblog.hu

A jó idő beálltára egyelőre nincs sok esély, legalábbis nem tartósan, így más módszert találtam ki arra, hogy becsempésszem a tavaszt az életembe. Már most tervezni kezdtem, hogy idén milyen virág farmokat és arborétumokat szeretnék meglátogatni, ahol csodás növényekkel és mesés tájakkal ismerkedhetek meg. Egyes helyeken még „Szedd magad” akcióval is várják majd az érdeklődőket, szóval, ha ti is szeretnétek egy kis tavaszt csempészni a mindennapokba – pár hét múlva pedig az otthonotokba is –, jól figyeljetek!

Alcsúti Arborétum – februártól Kép forrása: alcsuti-arboretum.hu

A tavasz első hírnökei a hóvirágok, amik szerencsére már februártól virágzásnak indulnak. Önmagukban is gyönyörűek ez a hófehér csodák, amik tényleg a megújulást jelképezik, azt, hogy tiszta lappal indulhatunk újra! És most képzeljük el ezeket a mesés virágokat végeláthatatlan mennyiségben.

Az Alcsúti Arborétumban februártól megkezdődik a hóvirág „ünnepe”, és az oda látogatók gyönyörködhetnek ebben a csodás eseményben, ameddig a szem ellát!

Ha mindez önmagában nem lenne elegendő indok, hogy Alcsútdoboz felé vegyük az irányt, érdemes megtekinteni az Arborétumról készült képeket, ugyanis a táj is lélegzetelállítóan gyönyörű, tele mesés növényekkel és épületekkel, amik az év nagy részében várják a természet szerelmeseit.

 

Magyar Provence – márciustól érdemes ellátogatni Kép forrása: facebook.com

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy rengeteg gyönyörű növénynek nyújt ideális környezetet, nem véletlen, hogy levendula és nárcisz farmból is megannyi található kis hazánkban. Egyet azonban mindenképpen kiemelnék, ahol ez a két virág egyszerre található meg, és ahol Szedd magad” kezdeményezés is van, ez pedig a Magyar Provence.

Levendula és nárcisz ezrei várják az érdeklődőket, akár csak egy nagy sétát szeretnénk tenni a gyönyörű birtokon, akár hatalmas csokorral szeretnénk hazaindulni. A két növény virágzásának ideje kicsit eltér egymástól, hiszen a nárcisz már kora tavasztól virágzásnak indul, míg a levendula kora nyári növény, így, ha a két virágot egyszerre szeretnénk elkapni, a májusi-júniusi időszakot érdemes megcélozni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba