Turistáskodj otthon! Tippek, ha nincs időd vagy pénzed elutazni

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Ha idén még nem találtál megfelelő úti célt vagy nem gyűlt össze a kívánt összeg egy nagyobb utazáshoz, akkor vakációzhatsz egy kicsit itthon is! Ehhez még csak elutaznod sem kell, hiszen ha belegondolsz, valószínűleg te is azok közé tartozol, aki még nem fedezte fel a saját városát turista-szemmel. Vegyél ki egy pénteki napot, így lesz egy hosszú hétvégéd az otthon-nyaraláshoz. Mutatjuk, hogyan csináld!

Tervezz! Kép forrása: bursucheto.snimka.bg

Akár egy tényleges utazáskor, most is érdemes készítened egy útitervet, hogy mit érdemes megnézned, hol nem jártál még. Minden olyan helyet megnézhetsz a közeledben, ahova eddig nem mentél, mert tudtad, hogy tele van turistákkal.

Oszd be három napra a nevezetességeket, látnivalókat, hogy ne egy nap alatt kelljen mindent körberohannod, és jusson időd más programokra is.

Tömegközlekedés helyett sétálj minél többet és járj nyitott szemmel, mert így rengeteg olyan dolgot felfedezhetsz, amire eddig még nem is figyeltél.

Örökítsd meg az utadat! Kép forrása: crazyforus.com

Legyen az profi géppel való fotózás, videókészítés a mobiloddal, vagy egy papír alapú utazási napló, az otthoni nyaralásról is érdemes emlékeket készíteni, hiszen a többi utazó sem véletlenül rohangál a városodban kamerával.

Persze ne a képernyőn nézd végig az egész utadat, de ha valami tényleg szépet vagy újdonságot látsz, azt mindenképpen örökítsd meg.

Ha megmutatod az ismerősöknek, szinte biztos, hogy ők is rácsodálkoznak majd, milyen kincseket szúrtál ki a kalandodnak hála!