Turistáskodj idehaza – 5 tipp, ha nincs időd vagy pénzed elutazni

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Turistáskodj idehaza – 5 tipp, ha nincs időd vagy pénzed elutazni

Ha idén még nem találtál megfelelő úti célt vagy nem gyűlt össze a kívánt összeg egy nagyobb utazáshoz, akkor vakációzhatsz egy kicsit itthon is! Ehhez még csak elutaznod sem kell, hiszen ha belegondolsz, valószínűleg te is azok közé tartozol, aki még nem fedezte fel a saját városát turista-szemmel. Vegyél ki egy pénteki napot, így lesz egy hosszú hétvégéd az otthon-nyaraláshoz. Mutatjuk, hogyan csináld!

Változz át! Kép forrása: mystylevita.com

Ha megtetszett az otthoni nyaralás gondolata, bátran vállald fel a tipikus turista dolgokat is mellé, és rohamozd meg a szuvenír-boltot vagy a képeslapos standot a múzeumból kifelé. Szelfizés helyett nyugodtan kérj meg másokat, hogy készítsenek rólad fotót, és simogasd te is a szobrokat a többi turistával együtt vagy dobj aprót a szökőkútba.

Fagyizz a parkban a fűben ülve, és menj mindenhova egy útikalauzzal a kezedben, hiszen épp a nyaralásodat töltöd, így megtehetsz bármit, amit egyébként is szoktál, ha elutazol!

Akár egy tényleges utazáskor, most is érdemes készítened egy útitervet, hogy mit érdemes megnézned, hol nem jártál még. Minden olyan helyet megnézhetsz a közeledben, ahova eddig nem mentél, mert tudtad, hogy tele van turistákkal.

Oszd be három napra a nevezetességeket, látnivalókat, hogy ne egy nap alatt kelljen mindent körberohannod, és jusson időd más programokra is.

Tömegközlekedés helyett sétálj minél többet és járj nyitott szemmel, mert így rengeteg olyan dolgot felfedezhetsz, amire eddig még nem is figyeltél.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!