4 tündéri település a Dunakanyarban, ahol megéri eltölteni egy hétvégét

Zabolai Margit
Írta: ,
4 tündéri település a Dunakanyarban, ahol megéri eltölteni egy hétvégét

Kép forrása: anderm/depositphotos.com

Van az úgy, hogy csak egy kicsit szeretnél elszakadni a fővárosi forgatagtól, csak egy hétvégére szöknél el a természetbe, és nem utazással akarod tölteni az időt. Még szerencse, hogy Budapesttől karnyújtásnyi távolságra álomszép helyek várják, hogy tiszta levegőjük átmossa a tüdődet, a madárcsicsergés pedig felváltsa fejedben a villamosok csengetését.

Kóspallag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ábel Kocsis (@abel.kocsis) által megosztott bejegyzés,

A Fekete-hegy, a Szép-bérc, a Kopasz-hegy és az Alsó-hegy által körbezárt Kóspallagi-medencében terül el ez a tündéri kis falucska, amely teljes területében  a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik. Két oldalról kisebb folyócskák ölelik körül, amelyek a falutól nem messze találkoznak össze. A falu látképét műemlék jellegű és nem régen felújított temploma határozza meg, az egykori márianosztrai kolostor hadikórházának temetője helyén a napóleoni háborúk idejéből származó kőkereszt áll.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sam Matysen (@sammatysen) által megosztott bejegyzés,

A kolostor nyomai a településtől nem messze, a Biber-vár őrtornyának romjaival szemben találhatóak meg, de egyébként is érdemes Kóspallag körül sétálni, hiszen rengeteg turistaútvonal hálózza be a közeli erdőt és hegyeket. Tömegközlekedéssel Kóspallag Kismarosról autóbusszal érhető el, Kismarosra pedig Budapestről rendszeresen indulnak vonatjáratok.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!