Tizenkét lenyűgöző látnivaló Szegeden, amiről eddig lehet, hogy nem is tudtál

Kovács Andrea
Írta: ,
Tizenkét lenyűgöző látnivaló Szegeden, amiről eddig lehet, hogy nem is tudtál
Szeged a napfény városa, hiszen itt a legmagasabb az országban a napsütéses órák száma. Emellett azonban számtalan látnivaló is csábítja ide az érdeklődőket. Ha arra járunk, tegyünk egy sétát, és igazán megkapó élményben lesz részünk!
Reök palota
Ugyanezen a téren áll az egyetem jogi karának épülete mellett a gyönyörű Reök palota is, amely a magyar szecesszió egyik jellegzetes alkotásának számít. A XX. század legelején készült Reök Iván építésügyi mérnök megbízásából, Magyar Ede tervei alapján. Az épület hűen tükrözi a kor divatját, és igazi ékszerdoboza Szeged belvárosának.

 
A felsoroltak természetesen még bőven nem merítik ki a szegedi látnivalókat. Bármerre is induljunk el, biztosan találunk érdekességet még a városban.

Legyen bármilyen az idő, vagy bármilyen az érdeklődési területünk, Szegeden egészen biztosan nagyon sok szép emléket szerezhetünk kulturális, turisztikai vagy akár egyszerűen a szórakozás szempontból is!
Szegedi papucs Kép forrása: szegedipapucs.hu
A város egyik jellegzetessége a szegedi papucs, amely a helyi népviselet elengedhetetlen részének számít.

Nem csak a néptáncbemutatókon és a népviseleti kiállításokon találkozhatunk azonban vele, hanem a Dóm szentélyének mennyezetei mozaikján is, ahol Mária is szegedi papucsban és szegedi szűrben jelenik meg.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató