5+1 természetes vizű fürdőhely Budapest közelében, ha a Balaton túl messze van

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5+1 természetes vizű fürdőhely Budapest közelében, ha a Balaton túl messze van

Kép forrása: wellness-centar.com

Lehet, hogy neked a Balaton a Riviéra, de sajnos még odáig sem lehet elugrani minden hétvégén, a munkanapok délutánjairól nem is beszélve. Ezek a strandok viszont elég közel vannak ahhoz, hogy akkor is érdemes legyen elindulni, ha csak pár órátok van arra, hogy a nyári hőségben kicsit feltöltekezzetek a víz közelségétől.

D-Beach, Domonvölgy Kép forrása: astrand.hu

Budapesttől mindössze 35 km-re a tengerpartokat megidéző, homokos strand vár rátok, amihez hatalmas szabadidőpark is társul sportolási lehetőséggel, játékokkal, kulturált mosdókkal és büfével, kisgyerekeseknek ideális választás lehet, főleg, ha két csobbanás között szívesen építetek homokvárat.

A felnőtt egész napos jegy hétköznap 1500 Ft, hétvégén 2000, ha csak délutánra vagy 17 óra után mész, akkor kedvezményes, illetve van diák (14 éves korig), nyugdíjas és családi jegy is, 3 éves korig pedig ingyenes a belépés.

Tófürdő, Gyömrő Kép forrása: strand.hu

Alig kell elhagyni a Budapest határát jelző táblát, és máris Gyömrőn találjátok magatokat, ahol a tófürdő hűsítő, de korántsem hideg vize kínál felüdülést a nyári forróságban.

A tó vize a legmelegebb napokon akár 30 fok is lehet, így azok is örömmel csobbannak benne, akik egyébként csak a lábujjukat dugják bele az élővizek hűvösebb hullámaiba.

A kellemes hőfok mellett a Tófürdő nagy előnye mindenképpen a mesés természeti környezet, illetve hogy napernyőt napozóágyat, vízibiciklit is lehet bérelni, így minden adott egy kellemes nap eltöltéséhez.

A felnőtt napijegy 1200 Ft, nyugdíjasoknak, 14 év alattiaknak, illetve gyömrői lakosoknak és 16 óra után a belépés kedvezményes, 3 éves kor alatt pedig ingyenes.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!