Az 5 legjobb tavaszi kirándulóhely az országban

Bodnár Alexa
Írta: ,

Amint végre beköszönt a jóidő, a legtöbben úgy érezzük, hogy itt az ideje kimozdulni, barangolni egy kicsit a természetben, utazni, túrázni egy jót. Ha szívesen töltenél egy hétvégét egy jó kis tavaszi kiránduláson, nem kell feltétlenül külföldre utaznod, hiszen itthon is számos remek hely van, ahova ellátogathatsz. Cikkünkben összegyűjtöttük neked az általunk legjobbnak tartott úti célokat, hátha te is kedvet kapsz ahhoz, hogy ellátogass valamelyikre.

Tihany

Itthon kevesebb gyönyörű helyet tudunk elképzelni tavasszal Tihanynál: a város az ország egyik leggyönyörűbb fekvésű települése, hiszen a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten fekszik, és a dombjairól remek kilátás nyílik a tóra.

Ha úgy döntesz, hogy ide kirándulsz el, mindenképpen keresd fel a Visszhang-dombot, hogy letestelhesd a híres tihanyi echot, és ha nem csak túrázni szeretnél, akkor látogass el az apátságba is.

Ugyan a levendulaszezon csak június végén, július elején kezdődik, de csodálatos, tarka virágokkal borított kirándulóhelyeket így is fogsz találni Tihanyban.

Tata Kép forrása: nemzetimuemlek.hu

Tatát úgy ismerjük, mint a „Vizek városát”, így ha szereted az olyan kirándulásokat, amelyeket vízpart mellé lehet szervezni, akkor abszolút ez lesz a neked való cél.

Ha túráznál, érdemes megmásznod a Kálvária-dombot, amely a város legmagasabb pontja, ha pedig inkább egy könnyed sétát vennél, az Erzsébet térről nyíló Angolkertbe célszerű menned.

A település közepén található az Öreg-tó, amely ideális piknikezéshez, és a Tatai vár is a partján fekszik.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra