5+1 csodálatos szurdok-túra Magyarországon – Ide érdemes elmenned

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 csodálatos szurdok-túra Magyarországon – Ide érdemes elmenned

Ha szeretnénk kiszabadulni a folytonos rohanásból, a rettenetes robotból és a fullasztó városi betonkörnyezetből, akkor kössük meg jól a cipőfűzőnket a túrabakancson és vágjunk neki Magyarország egyik csodálatos szurdokának. Lássunk most a teljesség igénye nélkül néhány lehetőséget hazánk csodálatos túra és kikapcsolódási lehetőségei közül.

Ördög-árok

A fővárosban is találhatunk olyan helyeket, amiket érdemes meglátogatni. A Remete-szurdokban találhatjuk az Ördög-árok nevezetű patakot, ami az évmilliók során tekintélyes hasadékot vájt a sziklába.

A területen több barlang is található, melyek jégkorszak előtti állatok maradványait rejtették, valamint egy Neander-völgyi ember 3 fogát is megtalálták.

A budai hegyek csodálatos szépségű tája tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető.

Fejér és Veszprém megye határában találhatjuk az összesen mintegy 25 km hosszúságú, vízfolyás nélküli szurdokot. Rengeteg barlang és néhol gyakorlatilag függőleges sziklafal várja a látogatókat.

Egyik különlegességét is ennek köszönheti, mivel a hőmérséklet alacsonyabb, mint a környezetében lévő fennsíké, és a páratartalom is magas, így különleges, és nagyon ritka növényekkel is találkozhatunk.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton