5+1 csodálatos szurdok-túra Magyarországon – Ide érdemes elmennetek

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 csodálatos szurdok-túra Magyarországon – Ide érdemes elmennetek

Ha szeretnénk kiszabadulni a folytonos rohanásból, a rettenetes robotból és a fullasztó városi betonkörnyezetből, akkor kössük meg jól a cipőfűzőnket a túrabakancson és vágjunk neki Magyarország egyik csodálatos szurdokának. Lássunk most a teljesség igénye nélkül néhány lehetőséget hazánk csodálatos túra és kikapcsolódási lehetőségei közül.

Ördög-árok

A fővárosban is találhatunk olyan helyeket, amiket érdemes meglátogatni. A Remete-szurdokban találhatjuk az Ördög-árok nevezetű patakot, ami az évmilliók során tekintélyes hasadékot vájt a sziklába.

A területen több barlang is található, melyek jégkorszak előtti állatok maradványait rejtették, valamint egy Neander-völgyi ember 3 fogát is megtalálták.

A budai hegyek csodálatos szépségű tája tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető.

Rám-szakadék

A Rám-szakadék talán az egyik legismertebb túraútvonal, melyet évente rengeteg túrázó keres fel. A Visegrádi-hegységben az erős vulkáni tevékenység következtében létrejött szurdok fantasztikus kirándulást ígér majdnem mindenkinek.

Dömös felől Dobogókő felé lehet végigmenni a szakadékon azoknak, akik bírják a nehéz terepet. Sokszor ugyanis komoly ügyesség és némi nyers erő is szükséges a továbbjutáshoz, az épített fém kapaszkodókat erősen markolva.

Éppen ezért kicsi gyerekeknek és időseknek nem ajánlott, valamint nedves, csapadékos időben sem szabad nekivágni a kirándulásnak, mivel ilyenkor a hely életveszélyes lehet.

Ha azonban minden körülmény adott, és a család is felkészült, akkor túrabakancsot felvenni, a kalandra felkészülni, és hódítsuk meg a csodálatos természeti képződmény a természetvédelmi terület szívében.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?