Különleges ékkő a Bükk szívében: Szilvásvárad, az aktív pihenés rajongóinak

Boros Mariann
Írta: ,
Különleges ékkő a Bükk szívében: Szilvásvárad, az aktív pihenés rajongóinak

Kép forrása: Meaglin

Ha te inkább az aktív pihenést részesíted előnyben, és szívesen fedezed fel Magyarország rejtett szépségeit, remek választás lehet Szilvásvárad – a község a Bükk szívében vár csodálatos természeti adottságaival.

Múzeumok

Szintén a településről induló, Bükkbe vezető tanösvény végén található a 36 méter magas Milleniumi Kilátó, ahonnan bámulatos panoráma tárul eléd.

Szilvásváradon megnézheted hazánk egyetlen református körtemplomát, ha pedig múzeumba mennél, a már említett Lovasmúzeum mellett ellátogathatsz a Szalajka-völgynél található Erdei múzeumba vagy a Börtönmúzeumba.

Dombos vidék, tiszta levegő

Szilvásvárad Heves megyében, mintegy 25 km-re található a történelmi Eger városától – melyet szintén érdemes felfedezned, ha a környéken jársz. A község a Bükk lábánál, a hegységtől északnyugatra terül el – a dimbes-dombos vidék már önmagában is csábító lehet a nagyvárosi ember számára, nem beszélve a tiszta, hegyi levegőről, mely igazi felüdülés a szmoghoz szokott tüdőnek.

A településen, felismerve az idegenforgalomban rejlő lehetőségeket, sokan foglalkoznak szállásadással, ugyanakkor panziók, hotelek is találhatók a környéken, a helyiek pedig tényleg barátságosak, nyitottak, segítőkészek az ide látogató turistákkal.

Ha autóval érkezel, az önkormányzati parkolókban ingyenesen parkolhatsz, valamint érdemes kiváltanod szállásadódnál a Szilvásvárad Kártyát is, mellyel díjmentesen látogathatsz meg kiállításokat, múzeumokat.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!