Szalajka-völgy, a gyönyörű magyar táj – Ide el kell látogass

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szalajka-völgy, a gyönyörű magyar táj – Ide el kell látogass

Sokan el sem tudják képzelni, hogy a szabadságukat ne valamelyik tengerparton töltsék, pedig el kell árulnunk, hazánk is egészen fantasztikus látnivalókat kínál. Tökéletes példa erre a Szalajka-völgy, ami az egyik legnépszerűbb természetbeli látványossága országunknak.

A pisztrángokról
A következő fontosabb állomás a Nagy tó, aminek kristálytiszta vízében megszámlálhatatlan mennyiségű, kisebb-nagyobb pisztrángot láthatunk. 
 
Az úton haladva a mesterségesen kialakított medencékben követhetjük a halak növekedési fázisait, illetve a megéhezett kirándulók helyben, frissen füstölt pisztrángokból ínyenc ebédet is rendezhetnek.
A kisvasút
A parkot illetően két útvonal közül választhatunk, az egyik jóval népszerűbb, hiszen több látványosságot ölel fel, illetve jóval rövidebb is. A jegyváltás után a menetrendszerinti kisvasúttal egészen a végállomásig, a 3,6 kilométerre levő Gloriette tisztásig utazhatunk.
 
Még ha nem is akarunk felmenni a 700 méterre található Istállóskői barlangig (amit már csak méreténél, régészeti leleteinek fontossága miatt is hiba lenne kihagyni), akkor is ildomos először a hegy felé venni az irányt, ugyanis az első csodás, hihetetlen színekben pompázó tavat itt tekinthetjük meg.
 
A kisvasútra visszafele bármelyik fontosabb megállónál fel lehet szállni, de a kevesebb, mint 4 kilométernyi utat a látványosságok miatt érdemes sétálva megtenni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!