Szalajka-völgy, a gyönyörű magyar táj – Ide muszáj ellátogatni

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szalajka-völgy, a gyönyörű magyar táj – Ide muszáj ellátogatni

Sokan el sem tudják képzelni, hogy a szabadságukat ne valamelyik tengerparton töltsék, pedig el kell árulnunk, hazánk is egészen fantasztikus látnivalókat kínál. Tökéletes példa erre a Szalajka-völgy, ami az egyik legnépszerűbb természetbeli látványossága országunknak.

A másik útvonal Kép forrása: geocaching.hu

Ahogy cikkünk elején jelöltük, van egy másik útvonal is, amin bár nem található annyi látványosság, kiemelendő az indulóponttól 5,7 kilométerre levő kilátó (belépődíjas). 

Ugyanezen az útvonalon haladva több nevezetességet is találunk, úgy, mint a Gerennavár és az Olasz kapu, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár ezek a célpontok részint megközelíthetőek autóval is, a parkolási helytől még nem ritkán több kilométert kell megtenni.
 
Éppen ezért a második útvonalat – a kilátótól eltekintve – felnőtt túrázóknak, terepbiciklistáknak ajánljuk.
A pisztrángokról
A következő fontosabb állomás a Nagy tó, aminek kristálytiszta vízében megszámlálhatatlan mennyiségű, kisebb-nagyobb pisztrángot láthatunk. 
 
Az úton haladva a mesterségesen kialakított medencékben követhetjük a halak növekedési fázisait, illetve a megéhezett kirándulók helyben, frissen füstölt pisztrángokból ínyenc ebédet is rendezhetnek.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!