Szalajka-völgy, a gyönyörű magyar táj

Írta: ,

Sokan el sem tudják képzelni, hogy a szabadságukat ne valamelyik tengerparton töltsék, pedig el kell árulnunk, hazánk is egészen fantasztikus látnivalókat kínál. Tökéletes példa erre a Szalajka-völgy, ami az egyik legnépszerűbb természetbeli látványossága országunknak.

Szilvásvárad és megközelítése
A Szalajka-völgyet Szilvásváradon áthaladva közelíthetjük meg. A várost Egertől 25 kilométerre, Budapesttől 160 kilométerre, a Bükk oldalán találhatjuk, ami már most előre vetíti, milyen csodás látnivalóban lesz részünk.
 
Bár manapság Szilvásvárad leginkább a Szalajka-völgyről híres, az idelátogatóknak érdemes közelebbről szemügyre venniük a Lipicai Ménest is, hiszen a ménesistálló, a múzeum és természetesen a lovak is szemrevételezhetőek.
A Szalajka-völgy bejárata
A völgyet az említetteknek megfelelően Szilvásváradról elkanyarodva érhetjük el, a tábláknak köszönhetően egyszerűen nem lehet hibázni.
 
A bejáratot sorompó zárja el, ahol egész napos parkolójegyet válthatunk, amivel nem csupán helyben állhatunk meg, hanem a park egy részét is megközelíthetjük
 
A benti parkoló kamerával megfigyelt, biztonságos, illetve a jegyváltásnál több reklámanyagot is kapunk, s ezek egyike a park útvonalait, megállóit, látnivalóit is nagyszerűen felvázolja.