5 rejtett romantikus magyar falu, ahová kiszabadulhatsz hétvégén

Marcali Nóra
Írta: ,
5 rejtett romantikus magyar falu, ahová kiszabadulhatsz hétvégén

Kép forrása: eldeiv/depositphotos.com

Eleged van a városból, utaznál, de nincs sok időd? Egy pár napos „kiszakadás” is hatalmas feltöltődés lehet, ha megtalálod a megfelelő helyet hozzá. Most néhány hazai kincset, apró falvakat és községeket szedtünk csokorba, amelyek tökéletesek ahhoz, hogy egy kicsit eltávolodj a hétköznapok zajától és feltöltődj, pihenj. Ne felejtsd el kikapcsolni a mobilodat is!

A Kőszegi-hegység lábánál, Kőszegtől csupán 8 km-re található falu igazi rejtett kincs, ahova érdemes elvonulni egy hétvégére vagy akár több napra is, ha teljes kikapcsolódásra és egy kis „vissza a természetbe” érzésre vágysz.

A természet közelségén túl érdemes megnézni a helyi nevezetességet, a Schulter-malmot, de Nepomuki Szent János fából készült szobra, a Hősök kapuja és a Szent Vid-hegyi kápolna is megérnek egy-egy sétát.

Rövid túrával elérhető Nyugat-Magyarország legmagasabb pontja, az Írott-kő is, de ha egyszerűen csak pihenni vágysz, aktív kikapcsolódás nélkül, akkor keresve sem találnál jobb helyet ennél.

 

A Veszprém megyei település jazzfesztiválja miatt már felkerült a kultúrakedvelők térképére, azonban a község nemcsak a fesztivál idején érdekes, hanem az év bármely szakában megér egy látogatást.

Ha igazi nyugalomra vágysz, de mégis szeretnél sétatávolságra lenni a Balatontól, akkor mindenképp ajánljuk, hogy keress szállást – lehetőleg egy felújított, teljesen komfortos régi vályogházat – Paloznakon és add át magad a hely utánozhatatlan bájának, a helyi boroknak és finomságoknak, a csodás kilátásról nem is beszélve.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!