Prémium pihenés a városi léleknek - Irány a Tokaji borvidék gyöngyszeme, Mád!

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Elhiszitek, ha azt mondjuk, hogy a vidéki kikapcsolódás egyenlő lehet a csúcsgasztronómiával és a prémium pihenéssel? A Tokaji borvidék gyöngyszeme, Mád, éppen olyan kulináris élvezeteket és izgalmas kikapcsolódási lehetőségeket nyújt, amelyeket nyugodt szívvel lehet a “csúcs” és “prémium” jelzőkkel illetni. 4 helyi látnivalót és programlehetőséget ajánlunk nektek, amelyek kihagyhatatlanok egy mádi utazásból!

Első Mádi Borház és kalandos dűlőtúrák

Mádra érkezve először érdemes betérni a település szélén álló Első Mádi Borházba, ahol információt kaphattok a település látnivalóiról, megkóstolhatjátok 13 helyi pincészet borait és a helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességeket.

Ha pedig tovább kutatnátok a mádi bor egyedisége után, vágjatok neki a Borházból induló dűlőtúráknak!

A borételeket bemutató kalandozás során a legszebb és legrégibb mádi dűlők között lehet barangolni, ahol a helyi termelők borait autentikus környezetben, szakszerű és izgalmas bemutatást követően kóstolhatjátok meg.

Kulináris élvezetek a Gusteau Kulináris Élményműhelyben

A következő programpontunkat az ízig-vérig gasztroturistáknak és a lelkes, kulináris élménykeresőknek ajánljuk.

A Mádi Udvarházban bújik meg egy fine dining étterem, amely világszínvonalú gasztronómiát képvisel.

Ez a Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol elhivatottan dolgoznak azért, hogy átadják a mádi borok élményét a településre érkező látogatóknak is és megmutassák, számukra miért is Mád Tokaj esszenciája.

A Gusteau abban is egyedi, hogy mindig a borokhoz illeszti étlapját, szezonális kínálatában pedig hangsúlyosak a helyi alapanyagok. Másképp fogalmazva: bármely évszakban érdemes itt elköltenetek egy ebédet vagy vacsorát!