Prémium pihenés a városi léleknek - Irány a Tokaji borvidék gyöngyszeme, Mád!

Írta: ,

Elhiszitek, ha azt mondjuk, hogy a vidéki kikapcsolódás egyenlő lehet a csúcsgasztronómiával és a prémium pihenéssel? A Tokaji borvidék gyöngyszeme, Mád, éppen olyan kulináris élvezeteket és izgalmas kikapcsolódási lehetőségeket nyújt, amelyeket nyugodt szívvel lehet a “csúcs” és “prémium” jelzőkkel illetni. 4 helyi látnivalót és programlehetőséget ajánlunk nektek, amelyek kihagyhatatlanok egy mádi utazásból!

Első Mádi Borház és kalandos dűlőtúrák

1/4 Első Mádi Borház és kalandos dűlőtúrák

Mádra érkezve először érdemes betérni a település szélén álló Első Mádi Borházba, ahol információt kaphattok a település látnivalóiról, megkóstolhatjátok 13 helyi pincészet borait és a helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességeket.

Ha pedig tovább kutatnátok a mádi bor egyedisége után, vágjatok neki a Borházból induló dűlőtúráknak!

A borételeket bemutató kalandozás során a legszebb és legrégibb mádi dűlők között lehet barangolni, ahol a helyi termelők borait autentikus környezetben, szakszerű és izgalmas bemutatást követően kóstolhatjátok meg.

Kulináris élvezetek a Gusteau Kulináris Élményműhelyben

2/4 Kulináris élvezetek a Gusteau Kulináris Élményműhelyben

A következő programpontunkat az ízig-vérig gasztroturistáknak és a lelkes, kulináris élménykeresőknek ajánljuk.

A Mádi Udvarházban bújik meg egy fine dining étterem, amely világszínvonalú gasztronómiát képvisel.

Ez a Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol elhivatottan dolgoznak azért, hogy átadják a mádi borok élményét a településre érkező látogatóknak is és megmutassák, számukra miért is Mád Tokaj esszenciája.

A Gusteau abban is egyedi, hogy mindig a borokhoz illeszti étlapját, szezonális kínálatában pedig hangsúlyosak a helyi alapanyagok. Másképp fogalmazva: bármely évszakban érdemes itt elköltenetek egy ebédet vagy vacsorát!

Borászati hagyományok és interaktív kiállítás az Aszúházban

3/4 Borászati hagyományok és interaktív kiállítás az Aszúházban

Ha már kiélveztétek a borokat és a helyi ételkülönlegességeket, áldozzatok kicsit a kultúra oltárán is! Júniustól látogatható lesz Mádon az Aszúház nevet viselő borarchívum és interaktív kiállítótér is, amely az egész régióban egyedi központ lehet.

Itt az aszúkészítés folyamatát ismerhetitek meg. Aggodalomra persze semmi ok, a tanulnivaló izgalmas és cseppet sem tankönyvszagú: szórakoztató, interaktív alkalmazások; játékos, minden korosztály számára élvezhető technológiai bemutatók várnak majd titeket!

Borarchívum és bortrezor, okos fénypultok, interaktív érintőképernyők és kiterjesztett valóság-játékok... És ki tudja, a szőlőművelés feladatait virtuálisan gyakorolva talán itt születnek a jövő borászai is!

Prémium pihenés a Botrytis Hotelben

4/4 Prémium pihenés a Botrytis Hotelben

Akár a sportos, akár a nyugis hétvégi programokban hisztek, egy-egy utazással töltött nap végén mindenki szeret megpihenni. Ezért ajánlunk nektek egy remek szálláshelyet is, ráadásul nem is akármilyet!

A tokaj-hegyaljai dűlők és a természet közelségében található a Botrytis, a vidék egyetlen boutique hotele. Illeszkedik a település tradicionális légköréhez, ugyanakkor prémium szolgáltatásainak köszönhetően friss és egyedülálló.

Ha a hotelben szálltok meg, számos egyéb kikapcsolódási lehetőség lesz karnyújtásnyira. Az ott tartózkodás ideje alatt bármikor eltölthettek egy órát a település első teniszpályáján, amely a MÁD OPEN nevet viseli, vagy a hotel szervezésében bringás dűlőtúrára is indulhattok. Bringa és bor - kell ennél több a városi léleknek?