Pancsolj szabadon! – 4 szuper szabadstrand az országban

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Még javában tombol a nyár, és lassan visszatér a hőség is, így ismét célba vehetjük a hűs vízpartokat. Ha nem szeretnél a túlzsúfolt fürdőhelyekért fizetni, nézz körül a szabadstrandok között, hiszen az országban több helyen is találni igényes ingyenes partokat. Összeállításunkban ezek közül mutatunk be 5-öt.

Balatonlellei szabadstrand Kép forrása: siralyhotel.hu

A Balaton egyik leghosszabb ingyenes strandszakasza Balatonlellén található, összesen több mint 4 km hosszú part várja a fürdőzni vágyókat.

Ezek közül a nyugati szabadstrand a legnagyobb, amelynek part menti része sekély, a víz lassan mélyülő. A napozáshoz is tökéletes választás, mert a part melletti terület szépen parkosított, fűvel borított.

Rengeteg strandbüfét telepítettek a partra, és vízibicikli-, illetve szörfkölcsönző is működik. A gyerekekkel érkezők játszóteret, kalandparkot és óriáscsúszdát is használhatnak, az aktív pihenés híveként pedig strandröplabda-pályát és teniszpályát is igénybe vehetsz.

Balatonfenyvesi szabadstrand Kép forrása: balatonfenyvesen.hu

A Balaton egyik legbiztonságosabb szabadstrandja Balatonfenyvesen található, ha még a szabad fürdőzéskor sem kockáztatnál. A város központi részén alakították ki a strandot, amelynek vize lassan mélyülő, a part mentén több helyen stégek is találhatóak.

A mosdók, öltözők, zuhanyzók használata ingyenes, és üzleteket, éttermeket is találsz a parton.

A strandfelügyelő mellett vízimentők és a Vöröskereszt munkatársai is dolgoznak, hogy minél gondtalanabb legyen az itt töltött pihenés.